Vakantiehuis in Buren

vakantiehuis Buren

Vakantiehuis in Buren

Het pittoreske Buren, de stad van de Oranjes in de Betuwe. Een onderdeel van de regio Gelderland met haar variabel aanbod in vakantiehuizen in Nederland. Hier is eigenlijk van alles te doen, van vele bezienswaardigheden, tot uitstekende faciliteiten om te ontspannen, maar ook om wat bij te leren over de geschiedenis van de Oranjes. Een vakantiehuis in Buren is net alsof je jaren terug gaat in het verleden toen er nog stadsmuren waren en kastelen!

Populaire vakantiehuizen - Buren

Loading...

Oranjestad Buren, hoezo dat oranje?

Een vakantiehuis in Buren, in de Oranjestad van Gelderland. Waarom noemt Buren zich eigenlijk Oranjestad? Dit is vanwege de band met de koninklijke familie. Willem van Oranje trouwde namelijk in 1551 met Anna van Egmont. Prinses Beatrix en koning Willem-Alexander zijn hierdoor gravin en graaf van Buren. Op de Markt in Buren, staat een beeld van Willem van Oranje en Anna van Buren, de grondleggers van de Oranje dynastie. Veel van de bezienswaardigheden en activiteiten in de vestingstad refereren dan ook aan onze Oranjes. Vanuit een vakantiehuis in Gelderland kan je perfect Buren verkennen.

Een bezoek aan (de) Buren - de activiteiten

Er zijn zoveel vakantiehuizen in Nederland om uit te kiezen, maar een vakantiehuis bij Buren in de buurt is toch wel de locatie wanneer je interesse hebt in het koningshuis en de Oranjes. Ook komt hier veel historie van het ontstaan van de Oranje dynastie te boven. Zo zijn er veel verscheidene mogelijkheden om heerlijk te ontspannen en te gaan ontdekken.

Een dag in het museum

Er zijn 2 leuke musea in de stad Buren. Ten eerste is er het Museum Buren en Oranje wat bestaat sinds 1988 en is gevestigd in het eeuwenoude en monumentale raadhuis aan de Markt te Buren. Dit museum laat op verrassende wijze de band met het Oranjehuis zien. In het museum volg je de geschiedenis van Buren op de voet. In dit museum zijn onder andere de kinderschoentjes van prinses Wilhelmina, Juliana en Beatrix zien. Buiten dit museum is er ook het Koninklijke Marechausseemuseum, leerzaam voor jong en oud. Hier kun je de taken leren kennen van de Koninklijke Marechaussee zoals het bewaken & beveiligen, wat doet de grenspolitie en informatie over de militaire politie & internationale taken.

Winkelen in de historische binnenstad

Ondanks dat je het misschien op het eerste zicht niet zou denken, heeft Buren een enorm uitgebreid aanbod aan winkels. Er zijn verschillende galerieën en originele winkels waar bijvoorbeeld ouderwets kaarsen worden gedompeld, chocolaatjes handmatig gemaakt worden en waar koffie vers gemaald wordt. Leuke, knusse en sfeervolle winkeltjes, veelal in oude pandjes wat de producten die er gemaakt worden nog meer de vintage-feeling geeft. Ook worden er in vele panden hier vaak kunstexposities gehouden wat een variatie geeft aan een dagje shoppen.

Een reis door de geschiedenis

Vanuit een vakantiehuis in Buren is het ideaal om een interessante stadswandeling te ondernemen. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden te ontdekken vanuit de historie van Buren, denk bijvoorbeeld aan de stadswallen van Buren die deze plaats omringen en ertoe hebben geleid dat de stad vandaag de dag tot beschermd stadsgezicht is verklaard. Eén van de stadspoorten heeft de tand des tijds doorstaan, de Buitenhuizenpoort. Wat ook een bezoekje waar is, is de molen Prins van Oranje. Deze molen is gelegen op de noordwesthoek van de Burense stadswal en staat hier zolang dat men zich kan herinneren. Het is van oudsher een korenmolen en stamt uit 1716.  Loop dan ook eens langs het rechthoekig terrein ten westen van Buren waar ooit het kasteel van Buren heeft gestaan. Dit middeleeuwse kasteel was ooit één van de grootste kastelen van Nederland, maar is in de 19e eeuw afgebroken. De fundamenten kun je echter nog zien. Deze zijn in 2003 opgegraven. Dan is er nog 1 gebouw wat je echt niet mag missen en dat is de St. Lambertuskerk waar op 8 juli 1551 het huwelijk werd voltrokken tussen Prins Willem van Oranje en Anna van Egmond, Gravin van Buren. Ja, zo oud is deze kerk al!

Jouw vakantiehuis in Buren

Van actief in de natuur, naar winkelen en bezienswaardigheden bezoeken. Vanuit een vakantiewoning in Buren is het allemaal mogelijk en zit je op de eerste rij om het te beleven. Deze Oranjestad omvat mooi de historie van het vroegere Nederland en de band die vele Nederlanders hebben met hen nationaliteit. Veel te doen voor jong en oud. Een van de leukere plaatsjes in Gelderland met een bijzonder verhaal. Zie ook ons verdere aanbod van vakantiehuizen in Gelderland en combineer het met een bezoekje aan Buren!