Vakantiehuis in Rheden

Rheden is een gemeente in het midden van de provincie Gelderland. Al voor onze huidige jaartelling begon woonden er mensen op de Veluwe. Dat is ook niet zo gek, want veel van Nederland was moeras, maar hier stond het droog. De oudste vermeldingen van dorpen in de gemeente komen uit de 9e eeuw. De gemeente zelf ontstond in 1573 toen Velp en Rheden samen werden gevoegd. Sinds de 19e eeuw vestigden veel gepensioneerden zich in Rheden vanwege de prachtige natuur. Diezelfde natuur was ook een van de r(h)edenen dat de gemeente verder groeide. Een verblijf in een vakantiehuis in Rheden is dan ook een aanrader voor natuurliefhebbers. De Veluwe leent zich altijd prima voor mensen die graag tot rust komen in de natuur. Er zijn talloze wandel- en fietspaden die u door de unieke natuur van de Veluwe leiden. Uiteraard is er nog genoeg in Rheden zelf en kunt u genieten van alle moderne comfort die u gewend bent.

vakantiehuis Rheden

Wandelen door prachtige natuur met een vakantiehuis in Rheden

De Veluwe is één van de meest bekende en bezochte wandelplekken die u met een vakantiehuis in Nederland kunt vinden. Dat is niet voor niets: de vele heiden en bossen zijn heerlijk om doorheen te wandelen wanneer u even helemaal tot rust wilt komen. Ook kunt u een witte fiets huren om door de natuur te fietsen, wat ook zeker de moeite waard is. Wanneer u een vakantiehuis in Gelderland boekt zijn deze routes altijd de moeite waard, ongeacht het weer. Vanwege de vele routes kunt u deze goed combineren in een lange of juist korte wandeling. Zo kunnen zowel de kinderen als de gevorderde wandelaars genieten van de natuur in de omgeving. Er is meer dan genoeg te doen en te beleven wanneer u een verblijf in een vakantiehuis in Rheden boekt. Zo’n lange dag kunt u dan afsluiten met een maaltijd in een van de vele leuke restaurants die de provincie Gelderland rijk is.

Eten en drinken

Eten in Rheden is net als vaker, wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft, een genot. Er is altijd ongelooflijk veel keuze. Zo kunt u hier genieten van verschillende kleine, maar gezellige restaurants. Restaurant De Ruif is een goed voorbeeld hiervan. Gelegen aan de rand van de Veluwe, na een lange wandeling kunt u hier aanschuiven voor een heerlijke maaltijd. De maaltijden zijn geïnspireerd door de Franse keuken, maar dan in een modern jasje.  Voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten worden prachtig voor u opgemaakt, zodat u zowel met uw mond als met uw ogen kunt genieten. Uiteraard kunt u in Rheden ook genieten van heerlijk vis- en zeevruchtgerechten. Restaurant Koetshuis Rhederoord is een bedrijf dat zich hierin specialiseert. Heerlijke maaltijden, een gezellige sfeer en een moderne opmaak. Hier vindt u alles en nog veel meer om een hele gezellige avond te hebben. Uiteraard zijn er ook andere restaurants die Nederlandse maaltijden serveren, er is een pannenkoekenhuis, enkele leuke cafés, en uiteraard restaurants die Italiaanse en Aziatische gerechten serveren. Waar u ook zin in heeft, met een vakantiehuis in Rheden kunt u elke dag lekker eten!