Vakantiehuis in Barneveld

Barneveld is een gemeente en dorp in het midden van Nederland. Dit dorp bestaat al sinds 1333. De naam komt waarschijnlijk voort uit het feit dat Barnen ook wel Branden betekend. Vroeger werden de akkers gemaakt door stukken bos weg te branden. De oude gebouwen zijn in overvloed te vinden in Barneveld. Den Olden Florus bijvoorbeeld. Deze windmolen is een van de oudste windmolens die u kunt vinden wanneer u in een vakantiehuisje in Nederland verblijft. Via een steile trap gaat u de molen binnen waar u tarwe kunt kopen dat door de molen gemalen is. Een vakantiehuis in Barneveld leent zich ook goed wanneer u van fietsen houdt. Dat kunt u dan weer combineren met zo’n bezoek aan de molen of ander gebouw. Landgoed Schaffelaar is een kasteelachtig huis in de neogotische stijl. Het wordt omringd door een parkbos, een wandelpark en een grote weide met een gracht. De 19e -eeuwse oranjerie is gerenoveerd en in haar authentieke staat te bewonderen. Rond het landgoed ligt veel bos met open plekken. Dit betekent dat over de gehele 94 hectare er veel verschillende dieren leven.

vakantiehuis Barneveld

Populaire vakantiehuizen - Barneveld

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Barneveld

Loading...

De Veluwe bewandelen met een vakantiehuis in Barneveld

Barneveld ligt in de buurt van de Veluwe. Dit natuurgebied in het midden van Nederland is altijd de moeite waard wanneer u een vakantiehuis in Gelderland boekt. Menig Nederlander zal het al weten, maar wandelen en fietsen op de Veluwe is een ervaring om niet meer te vergeten. De zandverstuivingen en heidevelden wisselen elkaar af in dit prachtige landschap. De vele wandelingen zijn vaak bewegwijzerd waardoor het makkelijk is een route uit te kiezen. Ook zijn er lange en korte routes te vinden, dus voor de beginnende wandelaar en de gevorderde wandelaar is er altijd een wandeling te vinden die hun ligt.  Ook is het mogelijk de witte fietsen te huren om zo gratis over de Veluwe te fietsen.

Heerlijk eten in Barneveld

Eten met een vakantiehuis in Nederland betekend dat u de keuze hebt uit veel verschillende keukens. De voorgenoemde oranjerie bijvoorbeeld. Hier worden heerlijke Franse maaltijden geserveerd. Mooie opgemaakte stukjes vlees en vis, prachtige desserts en een prachtige ambiance. Het kost wat, maar dan krijgt u zeker ook waar voor uw geld. Maar ook andere restaurants wanneer u een vakantiehuis in Barneveld hebt zijn zeker de moeite waard. Zo is Eetcafé Gribus een goede plek voor een combinatie van Nederlandse en Europese keuken. De heerlijke voorgerechten en smaakvolle hoofdgerechten maken dit eetcafé tot een plek waar u zeker geweest moet zijn. En als dat allemaal niet echt in uw straatje past dan zijn er ook nog andere keukens, zo kan er Aziatisch gegeten worden, er is een Italiaans restaurant en ook Griekenland is vertegenwoordigd.

Met een vakantiehuis in Barneveld kunt u rekenen op een heerlijke ontspannen vakantie. De natuur die er te vinden is leent zich goed om even helemaal tot rust te komen en van de omgeving te genieten. Het eten is heerlijk, de mensen gastvriendelijk en ook de gebouwen zijn prachtig.