search

Vakantiehuis in Omis

Geniet van je vakantie in Dalmatië in een vakantiehuis in Omis, een mooi dorp gelegen aan de monding van de rivier de Cetina. Omis wordt gekenmerkt door kliffen en de stranden aan de Kroatische kust met zijn kristalheldere water. Welke activiteiten kun je doen in Omis? Bezoek het Starigrad-fort, ga ziplinen of ga raften, geniet van een ontspannende familiedag op het prachtige strand van Ruskamen en leer over de geschiedenis van deze regio die nauw verbonden is met piraten. 

Vakantiehuis in Omis aan zee

 

Dingen om te doen vanuit je vakantiehuis in Omis?

In dit kleine en pittoreske dorpje zijn veel culturele en historische monumenten te zien. Omis onderscheidt zich echter ook door een breed scala aan actief toerisme. Je kunt genieten van een groot aantal activiteiten zoals raften op de rivier de Cetina, schalen, paragliden, duiken, zeilen, strandvolleybal ...

Bezoek een stad in de buurt

Je kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om de omliggende Romeinse steden zoals Split en Salona te bezoeken. Die liggen slechts op een half uur rijden van Omis vandaan. Bezoek ook de idyllische eilanden van Dalmatië vanuit je vakantiehuis in Omis.

Ontdek de natuur

Daarnaast wordt Omis gekenmerkt door zijn indrukwekkende natuurlijke omgeving, waar de monding van de rivier de Cetina en de canyons daaromheen de hoofdrolspelers zijn. Deze landschappen nodigen uit tot het beoefenen van sporten zoals fietsen of wandelen. De stranden van Omis zijn nog een van de belangrijkste attracties, dankzij de rust, het fijne zand en het kristalheldere water.

Bezoek een festival

Opmerkelijk zijn enkele zeer populaire festiviteiten, waarvan je tijdens je vakantie in Omis kunt genieten, zoals het Dalmatische Klapas-festival en het zomerfestival, waar concerten, uitvoeringen en uitvoeringen worden gehouden die deze stad tot een authentiek feest maken.

 

Jouw vakantie in Omis in 5 dagen

We raden je aan om een 5-daagse vakantie naar Omis in te plannen. Die Het bestaat uit 2 dagen genieten in Omis en 3 dagen in Dubrovnik, een stad die bekend staat als de "Parel van de Atlantische Oceaan".

Tijdens deze vakantie in Dalmatië kun je genieten van de uitbundige natuur, prachtige stranden, kunst, cultuur, uitstekende keuken en een breed scala aan recreatie van Omis en bovenal de speciale en magische omgeving en geschiedenis van Dubrovnik

 

Kroatië, de beste optie voor een gezinsvakantie met kinderen

Kroatië is een ideale plek om met je kinderen te reizen, dankzij het grote aanbod van activiteiten die voor alle leeftijden worden aangeboden. Je hebt de beschikking over vele natuurparken tot spectaculaire architecturale werken die de interesse van alle leden van het gezin wekken.

We benadrukken ook de geplande excursies om te leren door een bezoek te brengen aan enkele van de schatten die dit land verbergt en enkele van de rustigere en ideale stranden voor kinderen, zoals Playa Banje, in Dubrovnik.

Bovendien moet je weten dat openbaar vervoer in Kroatië goedkoop is en kinderen onder de 4 jaar gratis meerijden. Als je echter de voorkeur geeft aan het huren van een auto en wilt profiteren van je vakantieverhuur in Omis om de omgeving te leren kennen, dan zijn alle wegen goed aangegeven en de routes zijn best duidelijk.

Gezinsvakantie met kinderen in Kroatië

 

Wat te eten in Omis? 

In Omis zijn er veel restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Kroatische gerechten. Enkele van de meest typische recepten zijn die gemaakt met verse vis, octopus en een gerecht dat verschillende soorten vlees mengt en bekend staat als "balkamengsel".

In het algemeen is de culinaire cultuur van Omis sterk beïnvloed door de mediterrane smaken, hoewel het wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende accenten. We raden je aan de Dalmatische worsten te proberen, ze zijn zeer bekend en ze zijn echt goed.

Tijdens je vakantiewoning in Omis , moet je het woord "Konoba" niet vergeten, zo noemt de lokale bevolking de typische bars waar je voor een goede prijs kunt eten. De perfecte aanvulling op deze typische gerechten is Kroatische wijn. We benadrukken de pruim en brandewijnbrandewijn of de Maraschino, hoewel er nog veel meer zijn die je echt moet proberen.

En om te eindigen, wat is beter dan een goed dessert. In dit deel van Europa zijn ze gespecialiseerd in het zoetigheid, je vindt er vele cakes gemaakt met fruit, kaas, room ... ook honing snoepjes en "tarta macarana", gemaakt met ei, amandelen en bittere kersenlikeur.