search

Vakantie in een vakantiehuis in Šibenik

Šibenik is een historische stad welke beschikt over vele waardevolle cultuur- en geschiedenismonumenten. De bekendste is de Kathedraal van Šibenik, één van de origineelste bouwwerken van Europa. Voor een memorabele vakantie boekt u een vakantiehuis in Šibenik.Sibenik, de centrale stad van de Sibenik Riviera, ligt gelegen in een pittoreske, grillige baai waarin de mooiste karstrivier van Kroatië genaamd Krka, uitmondt. Sibenik ligt ongeveer halverwege aan de Kroatische kust. Het is het administratieve, politieke,economische en sociaal-culturele centrum van het district Sibenik-Knin.

De baai van Sibenik is 10 km lang en 300 tot 1200 meter breed. Vanuit daar kunt u de open zee en de eilanden van het Sibenik archipel via een kronkelig kanaal bereiken. Via de monding van de rivier Krka kunt u varen naar het nationale park Krka om te genieten van het natuurschoon dat dit gebied te bieden heeft. Sibenik kent een heerlijk mediterraan klimaat met lekker warme zomers, aangevuld met een zacht briesje uit zee. Wellicht dat een vakantiehuis aan zee in Sibenik daarom iets voor u kan zijn.

De natuur en omgeving van Sibenik kenmerkt zich door de bergruggen van kalk en door de bergvlaktes, waar landbouw wordt bedreven. De flora van het binnenland wordt overheerst door de spar, de flora van de eilanden en het kustgebied daarentegen door dichte, altijdgroen heesters. Uw vakantiehuis op het eiland wordt zo omringd door prachtige natuur.

Sibenik is eigenlijk één van de meest ondergewaardeerde kuststeden van Kroatië. De prachtige, oude binnenstad ligt bezaaid met smalle, sfeervolle steegjes en straatjes van natuursteen die omgeven zijn door de echte typische mediterrane huizen. Hier heeft u de mogelijkheid heerlijk te wandelen en zich te wanen in de oude tijden. Hier kunt u ook heerlijk winkelen in de vele winkeltjes en boetieken die in de oude stad gelegen zijn. Dit natuurlijk allemaal onder het genot van een drankje op één van de romantische pleinen. De stad ademt cultuur, geschiedenis en mediterrane sfeer die ‘s avonds alleen maar mooier wordt. Sibenik wordt omgeven door oude forten die een prachtig panorama bieden en heeft één van de meest schitterende zonsondergangen van de Kroatische kust.

Tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Sibenik worden er op het plein bij de kathedraal Sv. Jakov en de oude stadsloggia vele verschillende evenementen georganiseerd. Langs de boulevard zijn diverse restaurants en bars gelegen, waardoor u onder het genot van de zeelucht heerlijk kunt eten of drinken.

Wanneer u een vakantiehuis aan zee huurt zult u merken dat het aan faciliteiten niet te kort komt aan de heerlijke kiezelstranden met een kristalheldere zee. Vele strandtenten zijn in de omgeving gelegen met ieder een eigen sfeer.

Sibenik heeft veel te bieden voor iedere vakantieganger door de schoonheid van de oude binnenstad en is een bezoek dan ook meer dan waard. Dankzij de centrale ligging is het de perfecte uitvalsbasis voor vele excursies en dagtrips tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Kroatië.