search

Vakantiehuis in Zadar

Zadar is betoverend en ligt in een aantrekkelijke omgeving. De stad heeft een rijke, archeologische cultuur. Zadar is een bron van de wetenschap en de Kroatische geschiedenis trekt met de mooie natuur vele bezoekers aan. De stad Zadar maakt nog steeds gebruik van het zeer oude netwerk bestaande uit smalle romantische straatjes en is een charmante stad om te verkennen met een vakantiehuis in Zadar. De autovrije binnenstad met de hoofdstraat genaamd Kalerarga met vele terrassen, winkeltjes en boetiekjes ademt de oude sfeer en is zeer prettig om te ervaren. Het is niet voor niets de grote trots van de inwoners van Zadar.

Ontdek de mooie binnenstad van Zadar

 

Zadar - een reis in de tijd

Zadar, met meer dan negentigduizend inwoners, is de centrale stad van Noord-Dalmatië. Een bezoek aan deze stad is als een reis in de tijd. De wortels van Zadar reiken 3000 jaar geleden, toen de stad werd gesticht als een Romeinse kolonie met een symmetrisch stratennetwerk. Net als veel andere Kroatische havensteden was Zadar aantrekkelijk voor de Romeinen en veel andere heersers als handelscentrum vanwege de gunstige ligging tussen Oost en West. Later veranderden de machthebbers die de stad regeerden veel, waaronder het Byzantijnse rijk, de Duitse Orde, Venetië, Oostenrijk en Napoleon, totdat uiteindelijk de prachtige havenstad onderdeel werd van Joegoslavië.

Tegenwoordig, na onafhankelijkheid door de Republiek Kroatië, staat de stad bekend voor deze verschillende tijden en culturen. Dit is zeker een van de redenen waarom Zadar werd uitgeroepen tot Beste Reisbestemming in Europa in 2016. Verblijf in een vakantiewoning in Dalmatië en verken de geschiedenis!

Vakantiehuis in Zadar


Verken de cultuur en bezienswaardigheden in Zadar

Zadar is een stad waarvan de rijke cultuur het beste wordt gedemonstreerd door bewaard gebleven verdedigingsmuren en talrijke sacrale gebouwen. Met een vakantiehuis in Zadar kan je al snel op verkenning gaan. Het symbool van de stad is de kerk van St. Donata uit de negende eeuw. Dit is het meest monumentale Kroatische gebouw uit de vroege middeleeuwen. Bezoek ook de Basiliek van St. Chryzogona uit de 12e eeuw en de kathedraal van St. Anastazji uit de 12e eeuw. In het oude gedeelte van Zadar vind je overal monumenten: stadsmuren, torens, prachtige stadspoorten, zoals de Kapiteinstoren of de Landpoort. Vanaf de twaalfde eeuw is Zadar de zetel van de aartsbisschop. Het is een geweldige plek als je een vakantie in Kroatië plant.

Op het bekendste plein in de stad bevindt zich een oud Romeins forum dat dateert uit de 1e eeuw na Christus, de pre-Romaanse kerk van St. Donat. De stad is verrijkt met middeleeuwse muren, doorbroken door mooie en indrukwekkende poorten. Deze ingangen tot oude de stad zijn allen daterend uit de 16e eeuw. Nog uniek stuk moderne architectuur wat zeker de moeite waard is om te bezoeken, wanneer je een vakantiehuis op het eiland Zadar huurt, zijn het bekende Zee Orgel en de Zonnegroet van Zadar.

Vele winkeltjes, muziekavonden in de St. Donat-kerk, poppentheater en entertainmentshows fascineren niet alleen de plaatselijke bevolking, maar ook de gasten van de stad. Hier vandaan kun je mooi excursies maken in de aantrekkelijke natuur naar o.a.: 3 Nationale Parken, het eiland Kornati, en de watervallen van Krka. Het landschap en de stranden nodigen je uit voor een bezoek.

Bruisend nachtleven

Zadar heeft een bruisend nachtleven. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich in het historische centrum van de eeuwenoude stad. Zeker in de zomer bruist de stad van toeristen en studenten en vind je overal volle terrasjes en bars. Er zijn enkele super-hippe loungebars, maar ook nachtclubs waar men zich tot in de late uurtjes kan vermaken. Dankzij de ideale centrale ligging is Zadar een uitstekende uitvalsbasis voor vele excursies en Citytrips. Wanneer je een vakantiehuis in Zadar boekt zijn de plaatsen Kornati, NP Krka, NP Paklenica, NP Sjeverni Velebit meer dan de moeite waard om te bezoeken.

 

De 3 leukste toeristische attracties in Zadar op een rijtje

  • De zonnegroet en zeeorgel aan de promenade in Zadar - twee gemeentelijke installaties op de top van het schiereiland van Zadar
  • St. Donatus kerk- het handelsmerk van de stad Zadar
  • Kalelagra - Kult van de straat en een van de symbolen van de stad, die vol staat met herinneringen aan mooie momenten en evenementen als een plaats van sociale ontmoetingen, entertainment, recreatie en vieringen 
Sint Donatus kerk in Zadar

 

Spendeer een dagje op het strand in Zadar

In en rondom de stad bevinden zich verschillende stranden met kristalhelder blauw water. Met het Zadar-archipel bestaande uit meer dan 300 eilanden is het een populaire bestemming voor vele toeristen. Vanuit je vakantiehuis in Zadar bereik je gemakkelijk de stranden met de auto of te voet die de stad en haar omgeving te bieden hebben. De verscheidenheid en diversiteit van deze kust maken het voor elke bezoeker mogelijk om zijn eigen kleine paradijs te vinden

In het bijzonder bevinden vele zandstranden zich op het eiland Pasman. Op de onbewoonde eilanden heb je de mogelijkheid om te ontspannen op een afgelegen plek. In Kozin vind je kristalheldere zee en stranden, omringd door fascinerende mediterrane vegetatie. De unieke charme wordt gekenmerkt door zand- en kiezelstranden in de omgeving van Sukosan. Het noordelijke deel van de Riviera ligt vol zandstranden met een zachte afdaling naar het water, waardoor deze plek ideaal is voor een vakantie met kinderen. Het water is een waar paradijs voor watersporters en de stranden bieden daarnaast uitstekende faciliteiten. Ideaal wanneer je een vakantiehuis in Zadar aan zee besluit te huren. 

 

Vergeet dat hotel! Verblijf in een vakantiehuis in Zadar

Geniet van een heerlijke vakantie in deze mooie en charmante stad. Na elke hoek wachten er prachtige gebouwen, gezellige pleinen, leuke winkels en een prachtig uitzicht over de zee en de eilanden op je. Ontdek deze mooie stad als je in één van onze vakantiehuizen op Dalmatië verblijft! Geniet van je vrijheid, ontbijt wanneer jij wil en verblijf tussen de lokale bevolking!