search

Vakantie in een vakantiehuis in Bjerregård

De landtong die het Ringkøbing Fjord en de Noordzee tekent strekt zich uit van Bjerregård in het Zuiden tot Årgab in het Noorden en is één van de meest aantrekkelijke en gevarieerde gebieden aan de Westkust. Alle krachten van de natuur zijn hier aanwezig; waar de zee en het fjord elkaar treffen, oneindig, en dat is slechts één van de factoren die deze regio zo fascinerend maken. De mooie ongerepte natuur gecombineerd met het wisselen van de jaargetijden en de daarbij behorende kleuren is ongeëvenaard.

Op het schiereiland Tipperne, in het zuidelijke deel van de Ringkøbinger Fjord, is er een vogelreservaat welke altijd een bezoek waard is. Hier kunt u onder meer in de lente en de herfst grote zwermen trekvogels waarnemen – ook wel de “Zwarte Zon” genoemd. In dit gebied kunt u zowel genieten van het heerlijke landschap van de Ringkøbinger fjord als ook het brede duinlandschap en de kilometers lange stranden van de Noordzee. Ideaal geschikt voor een vakantie aan zee in Denemarken.

Uiteraard trekken de golven, de grote duinen en de witte zandstranden u aan, maar de streek heeft nog veel meer te bieden. Ringkøbing fjord behoort onder andere tot de beste surfgebieden van Noord-Europa. Het lage water in de fjord zorgt ervoor dat het ideaal geschikt is om surfen te leren. Vooral in de zomer wordt hier veel gesurfd. Dicht bij de kust zijn er natuur- en fietspaden aangelegd. En ook voor de sportvisser biedt deze regio genoeg vertier. Oftewel: deze regio is de perfecte locatie om een vakantiehuis in Bjerregård te huren.

Van de vele activiteiten en bezienswaardigheden die dit gebied te bieden heeft, noemen wij er een paar: windsurfen op de Ringkøbinger Fjord, waterski kabelbaan, vissen, strand marathon (North Sea Beach Marathon), paardrijden en vogelreservaat Tipperne. Ook een bezoekje aan LEGOLAND® valt niet te missen tijdens uw vakantie in Bjerregård. LEGOLAND® in Billund ligt op ongeveer 90 km van Bjerregård.

Om naar LEGOLAND® te gaan is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook het volwassen kinderhart wordt er blij van. Ervaar de spanning en laat uw fantasie prikkelen voor de vele activiteiten. Ridders, cowboys en wilde Indianen wachten u op in het land van de beroemde gekleurde bouwstenen. Dat maakt LEGOLAND® tot een speeltuin voor groot en klein! En het hoeft niet duur te zijn want voor alle NOVASOL-klanten die een vakantiehuis in Denemarken boeken geldt: 3 Toegangskaarten voor de prijs van 2!

Stranden

  • Nymindegab: Ligt aan het einde van Ringkøbing Fjord. Hier heeft u de Noordzee met zijn witte zandstrand en de hoge duinen aan de ene kant en aan de andere kant het Fjord. Auto’s zijn niet toegestaan op het strand.
  • Bjerregård, Skodbjerge, Haurvig of Årgab: Fijn zandstrand het is niet toegestaan met de auto op het strand te komen.

Wacht niet langer en boek uw ideale vakantiehuis Bjerregård; de ideale uitvalsbasis voor een gevarieerde en welverdiende vakantie!