search

Vakantiehuis op eiland Poel

Een tijd zonder de drukte, maar met een ongelooflijke hoeveelheid rust en ontspanning wacht op je op het eiland Poel aan de Oostzee. De weelderige en prachtige natuur met zijn rijke flora en fauna, de lange zandstranden, veel mooie en rustige plekken en vooral de rust op het eiland Poel trekt elk jaar weer veel toeristen aan.

Het eiland Poel

 

 

Geschiedenis op het eiland Poel

Op het eiland kun je  vele historische sporen najagen met een vakantiehuis op Poel, want dit eiland heeft zoveel verschillende en interessante overblijfselen waar je tijdens je vakantie naar kunt kijken. Dit omvat ook de gerestaureerde kasteelmuur in Kirchdorf, die doet denken aan een kasteel uit de Middeleeuwen. Daarnaast vind je er boerderijen, vuurtorens en schoolgebouwen uit vervlogen tijden.

 

Familieplezier aan de Oostzee

Voor gezinnen biedt het eiland Poel alles wat belangrijk is voor kinderen tijdens een vakantie aan de Oostzee: plezier, zand en veiligheid. Er zijn talloze mogelijkheden om te graven, zandkastelen te bouwen aan het meer dan 11 kilometer lange zandstrand. 

 

wat te doen op het eiland Poel?

Met zijn 37 vierkante kilometer, kan het eiland Poel heel goed worden verkend met de fiets of maak prachtige wandelingen tijdens de vakantie. 

 

Populaire bestemmingen op Poel

De havenstad Kirchdorf 

Dit is de grootste stad op Poel met een goede 2.000 inwoners. Hier geniet je van de sfeer in de kleine haven, baden of genieten van een spa-verblijf. Het eiland is daar bekend om geworden. De 700 jaar oude kerk met zijn 47 meter hoge toren, die een mijlpaal is voor de zeilers in de vaargeul van het eiland, kun je niet over het hoofd zien.

Strand van Timmendorf 

Vergeet niet het strand en de haven van Timmendorf te bezoeken, waar de vuurtoren uit 1871 staat, die van ver te herkennen is. De vuurtoren toont nog steeds schepen de weg naar de haven.