search

Vakantiehuis in La Manche

Laat je betoveren door het mooie landschap in Manche in Frankrijk. De regio omvat het schiereiland Cotentin en het eilandengroepje Chausey. Er is een mooie natuur en een lekker klimaat te vinden bij je vakantiehuis in La Manche. De afwisselende landschappen variëren van heide tot rotsen en van groene weilanden tot ruige kusten.

Mont-saint-Michel in La Manche

 

De kustlijn van La Manche

Ontdek de lange kustlijn vanuit jouw vakantiehuis in La Manche en zie hoe de enorme verschillen tussen eb en vloed elkaar opvolgen. Manche is een schiereiland en dus is strandpret gegarandeerd. Diverse badplaatsen volgen elkaar op.  Aan de westkant van Manche hebben de stranden ideale windcondities voor (strand)zeilen en andere watersporten. Het strand Utah is erg belangrijk, want het is de naam gegeven aan dit gebied van de kust tijdens de landing in Normandië. Met een vakantiehuis in La Manche in Normandië ben je slechts een steenworp afstand van de elegante badplaats Granville en Villedieu-les-Poêles met hun ambachtelijke traditie rondom het koper .

 

Verken het binnenland

Het binnenland van Manche is authentiek met boerderijen, landhuizen, abdijen en kerken. Sommige gedeeltes zijn vlak, andere heuvelachtig. Een dag in de natuur doorbrengen is ook goed mogelijk. Hiervoor kan je naar Regionaal Natuurpark Marais du Cotentin et du Bessin gaan in de omgeving van je vakantiewoning in Normandië. Maak een wandeltocht door dit gebied. Borden wijzen je de weg en vertellen van alles over observatiepunten, panorama´s en andere bezienswaardigheden.

 

Bezienswaardigheden bij je vakantiehuis in La Manche

In Manche tref je een overdaad aan bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld Mont-Saint-Michel - een bijzonder getijde-eiland, bestaande uit graniet. Op de top van dit eiland is een complete abdij gebouwd, met vele kleine straatjes en winkeltjes en een geweldig uitzicht over de wijde omgeving.