Vakantiehuis in Alkmaar

vakantiehuis Alkmaar

Vakantiehuis in Alkmaar

Droom je van vakantie aan zee? En wil je een zo kort mogelijke reis hebben? Breng dan je vrije dagen door in een vakantiehuis in Alkmaar. Naast dat Alkmaar kaasstad is, is het ook één van de beste winkelsteden van Nederland. Vanuit je vakantiehuis in Alkmaar is het gemakkelijk om een dag te winkelen. Het heeft veel meer te bieden aan toeristen dan de bekende, stevige kaas, mooie windmolens en tulpen in alle kleuren van de regenboog. Zelfs de hoofdstad Amsterdam ligt op slechts ongeveer 50 kilometer afstand, dus je kunt hier fantastische tochten maken.

Populaire vakantiehuizen - Alkmaar

Nederland

Alkmaar

  • Sleeps up to 4
  • 2 bedrooms
  • 1 bathroom
  • Up to 1 pet allowed

4 nachten

Van

752
Weergave

Nederland

Alkmaar

  • Sleeps up to 3
  • 2 bedrooms
  • 1 bathroom
  • Up to 0 pets allowed

3 nachten

Van

461
Weergave

Waar ligt Alkmaar?

Alkmaar ligt in een populaire regio voor vakantieverhuur in de provincie Noord-Holland. deze strekt zich uit over het noorden van het land. Hier ligt de stad Alkmaar met meer dan 100.000 inwoners. Het is gelegen op een schiereiland en bevindt zich op de oude zeebodem, die vele jaren geleden is gedaald. Beleef de mooiste vakantie in de vakantiehuizen in Alkmaar. Met je gezin ben je nooit ver weg van de Nederlandse Noordzee of het IJsselmeer, het grootste meer van Nederland (bekijk aanbieding 'vakantiehuis Nederland').

vakantiehuis in Alkmaar

Bijzondere bezienswaardigheden in Alkmaar

Degenen die graag bier drinken, moeten op vakantie gaan in Noord-Holland. Bezoek Nationaal Biermuseum De Boom. Daar leer je van alles over het populaire drankje. Maar je vindt natuurlijk meer in Alkmaar dan musea. Aanbevolen zijn bijvoorbeeld de middeleeuwse kerk Grote Sint Laurenskerk of het prachtige stadhuis. Overtuig jezelf en reserveer tijdig een van de modern uitgeruste vakantiewoningen in Alkmaar.

De stad van de kaas

De stad Alkmaar staat bekend om zijn kaasmarkt . Tijdens je vakantie hier, moet je hier een bezoek brengen, want hier zijn veel exotische en hartige kazen te proeven. De traditionele kaasmarkt bestaat sinds 1365 en is de enige overgebleven markt van deze soort in heel Nederland. Het is een van de vier laatste traditionele kaasmarkten, waar je de handelslui op de prijs van kaas kan zien afdingen. Het wordt elke vrijdag gehouden tot 22.00 uur in de zomer. Als je tijdens je vakantie in Nederland geen genoeg kunt krijgen van de gele lekkernij, moet je ook het kaasmuseum in Alkmaar bezoeken.

Beatles museum

Niet ver van de NOVASOL vakantiehuizen in Alkmaar vind je ook het Beatles Museum , wat een must is voor alle fans van de band.

Het culturele Alkmaar

De historische panden herbergen tal van leuke winkeltjes en boetiekjes. Daarna strijkt je neer op een terras in de zon genietend van een verfrissend drankje en een hapje. Heb je daarna nog energie over dan kun je nog naar het theater of de bioscoop. Maar ook wanneer je niet van winkelen houdt is er nog genoeg over om te bekijken. Door de 1000 monumenten is er overal wel wat te zien dicht bij je vakantiehuis in Alkmaar. Een stadsgids laat je alles zien en vertelt de geheimen en anekdotes van de stad. Voor de kinderen is er een speurtocht.

Vakantiehuis in Alkmaar huren

Alkmaar is een stad die gespecialiseerd is in de kunst van het genieten. Met de vakantiehuizen van NOVASOL beleef je de voordelen van Alkmaar. We kunnen je een vakantie in deze mooie streek aanbieden. Na zo´n actieve dag is het heerlijk thuiskomen in jouw eigen vakantiehuis of appartement in de omgeving van Alkmaar. Wij hebben gecontroleerd dat de woningen voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de vakantie precies zo succesvol wordt als je  verwacht. Wacht niet langer en boek nu het perfecte vakantiehuis in Noord-Holland.