Vakantiehuis in Amsterdam

Een bezoek aan Amsterdam mag natuurlijk niet ontbreken als je verblijft in een NOVASOL vakantiehuis in Noord-Holland of Utrecht. Vanwege zijn unieke karakter is Amsterdam een echte wereldstad en bekend over de hele wereld. Het is dan ook niet voor niets één van de drukst bezochte steden van Europa. Hang lekker de toerist uit in eigen land vanuit een vakantiehuis in Amsterdam.

vakantiehuis Amsterdam

Wat te doen in hartje Amsterdam ?

Een wandeling door het Vondelpark vanuit je vakantiehuis in Amsterdam mag niet ontbreken bij je bezoek aan de stad. Dit groene stadspark is – zeker bij mooi weer – een zeer gezellige ontmoetingsplek. Het Leidseplein, een populair uitgaansgebied met mooie gebouwen (zoals de Stadsschouwburg) en sfeervolle terrassen, is eenvoudig te bereiken vanuit het Vondelpark. Je loopt via de Stadhouderskade aan de mooie Singelgracht naar het Leidseplein. Loop vervolgens verder door de Leidsegracht en je loopt voorbij de bekende Keizersgracht, Herengracht en Prinsengracht. De deftige grachtenpanden zijn hier te aanschouwen.

Amsterdam kent natuurlijk nog meer interessante locaties. Zo is er de karakteristieke Amsterdamse buurt de Jordaan; zeer uitnodigend voor een mooie wandeling. Wil je tijdens je wandeling even lekker uitrusten, pak dan gezellig een terrasje aan bijvoorbeeld de Egelantiersgracht of de Bloemgracht. Een tip; breng een bezoekje aan de Westermarkt in de Jordaan. Wil je een adembenemend uitzicht over de stad ervaren? Beklim dan eens de Westertoren.

Je verblijf in een vakantiehuis in Amsterdam is niet compleet als je niet bij de Wallen bent geweest. De Wallen is een wereldbekende buurt, hier zijn vele bordelen gevestigd. De buurt wordt ook wel het Red Light District genoemd, vanwege de overmatig veel rode lichten. Het Oudekerksplein ligt in het centrum van de Wallen. Het oudste gebouw van Amsterdam is hier gevestigd, namelijk de Oude Kerk. Wandel vanuit de Wallen naar de Dam. Aan dit plein zijn veel prachtige historische monumenten gevestigd. Midden op het plein staat het Nationaal Monument. Aan het plein ligt ook Het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk.l

Een niet te missen activiteit is een boottocht door de wereldbekende Amsterdamse Grachtengordel. Zo worden er onder andere romantische avondtochten inclusief diner bij kaarslicht georganiseerd door het verlichte stadscentrum. Voor kaartjes kun je terecht bij de plaatselijke rederijen. Je hebt Amsterdam nog lang niet helemaal ontdekt in enkel één dag. Om echt bekend te maken met deze unieke wereldstad dient je hier zeker meerdere dagen te vertoeven. In Utrecht, Flevoland en Noord-Holland liggen NOVASOL vakantiehuizen in Nederland op niet meer een uur rijafstand van de binnenstad van Amsterdam. Samen met je vrienden of familie kun je hier verblijven, de vakantiehuizen in de omgeving van Amsterdam zijn uitermate geschikt voor een heerlijk verblijf!

Amsterdamse grachten bezoeken vanuit je vakantiehuis in Amsterdam

Evenementen in Amsterdam

  • Koningsdag (Ieder jaar eind april): Tijdens deze nationale feestdag kleurt heel de stad compleet Oranje

  • Gay Pride (Ieder jaar in augustus): Tijdens dit feest staat de acceptatie van homoseksualiteit centraal, compleet met botenparade door de Amsterdamse grachten

  • Grachtenfestival (Ieder jaar in augustus): In het Centrum van Amsterdam, zowel aan als op het water, vinden tijdens dit festival vele openluchtconcerten plaats

  • Uitmarkt (Ieder jaar in augustus): Het landelijke culturele seizoen wordt geopend en dat wordt gevierd tijdens de Uitmarkt. Je kunt genieten van dans- en muziekoptredens in het centrum

  • Museumnacht (Ieder jaar in november):  Diverse Amsterdamse musea openen hun deuren voor het publiek gedurende deze museumnacht. Zoek je cultuur, bezoek dan zeker ook het NEMO museum. Deze is ook prachtig verlicht als het avond is.

  • Winterland Amsterdam (Ieder jaar in december) Tijdens dit evenement is Amsterdam geheel gekleed in winterse sferen! Zo is er op het Leidseplein bijvoorbeeld een sfeervolle kerstmarkt.

Vakantiehuis in Amsterdam huren

Als je Amsterdam met het hele gezin of met een groep vrienden bezoekt, ben je in goede handen met  appartement of een vakantiehuis in Amsterdam. Maar zelfs als je langer wilt blijven of gewoon op zoek bent naar een speciale plek om te overnachten, is een particulier appartement huren ideaal. De vakantiehuizen in Amsterdam zijn gehuisvest in een historisch 17e-eeuws grachtenpand, als een woonboot in de authentieke grachten of ligt in de omgeving van Amsterdam. Een 'vakantiehuis Nederland' is daarmee de beste locatie om het hart van Amsterdam te verkennen. Maar niet alleen de locatie, het vakantiehuis zelf is ook op zijn best. De vakantiewoningen hebben zelfs een balkon of terras.