Vakantiehuis in Den Helder

Den Helder werd voor het eerst genoemd rond de 9e eeuw. Ook was Den Helder eerst helemaal geen onderdeel van het vasteland, maar na de Allerheiligenvloed van 1570 werd de stad verder landinwaarts herbouwd. Hedendaags ligt Den Helder in het puntje van Noord-Holland. Den Helder is dan ook een stad met veel respect voor het water en de zee. Dit komt naar voren in bijvoorbeeld het Marinemuseum, waar je interactieve tentoonstellingen kan beleven aan boord van een echte (museum)vloot, iets dat uniek is aan een vakantiehuis in Den Helder. Ook kunt u bijvoorbeeld aan boord bij de onderzeeboot "Tonijn",  de enige die u kunt bezoeken in Nederland. Hier vindt u zelfs oud-opvarenden die u over het leven vertellen ven verhalen met u delen. Hoe is het op zee? Hoe is het slapen onder water? Al uw vragen zullen beantwoord worden door deze ervaringsdeskundigen. Zo’n kans is uniek en alleen te beleven met een vakantiehuis in Noord-Holland.

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Den Helder

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Den Helder

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Den Helder

Loading...

De zee vanuit uw vakantiehuis in Den Helder

Den Helder is een mooi stukje in Nederland. Uiteraard zijn er stranden en duinen te bezichtigen, waar u heerlijk uit kunt waaien en de zilte zeelucht op kunt snuiven. Maar ook zijn hier de leukste musea te vinden: Het redding museum bijvoorbeeld, waar u met de kinderen alles kunt leren over reddingswerk en zelfs in een winturbine beleven hoe hoge golven en windkracht 10 voelen. Of wat dacht u van Fort Kijkduin in Huisduinen? Gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte, sindsdien ook een rijksmonument en museum dat uw tijd meer dan waard is. Sinds 1996 hebben zij een Noordzeeaquarium waarin allerlei soorten dieren te vinden zijn en waar ook geleerd kan worden over deze dieren! Ook wordt hier uitgebreid uitgelegd hoe de natuur tot haar huidige staat is gekomen en wat er eigenlijk allemaal gebeurd in de Noordzee. Den Helder heeft een prachtige omgeving waar u veel kunt wandelen, van de zee en duinen kunt genieten of de geschiedenis kunt herleven.

Een fijne afsluiting van een geweldige dag

Zee betekent duinen. Maar ook zeker toch in Nederland betekent het veel natuur en hei. In Den Helder zijn er wandelroutes van verschillende lengten die zo gemaakt zijn dat u het meeste van de natuur meekrijgt. Zo loopt u vanuit de duinen een natuurgebied binnen. Daar kunt u vossen, hazen, konijnen en ganzen, watersnippen en scholeksters vinden. Net buiten Den Helder ligt de Grasduinenpolder. Een kleine polder waar wel te zien is wat het effect van Noordzeewater op de natuur is, u vindt daar bijvoorbeeld geen normale zoetwater flora. Maar de combinatie van juist die zoutwater flora is juist wat wandelen hier zo leuk maakt. De vele unieke flora is wat een vakantiehuis in Den Helder leuk maakt voor de natuurliefhebber. Ook biedt Den Helder uiteraard genoeg gezellige restaurants om in te eten. Met een vakantiehuis in Nederland is het altijd leuk om uit eten te gaan. Nederland heeft namelijk altijd een geweldige keuze wanneer het op eten aankomt. Italiaans, Aziatisch of gewoon lekker Hollande snacks, het is allemaal terug te vinden in Den Helder!