Vakantiehuis in Andijk

Andijk is een dorp in de regio West-Friesland. Andijk is een van de leuke dorpen aan het IJsselmeer. Andijks naam komt van het feit dat het aan de dijk lag. Ja. Meer kan ik u daar ook niet over vertellen. Wel kan ik u vertellen dat in 1667 de Buurtjeskerk gebouwd werd in Andijk. Bij Andijk werd ook de zogenoemde proefpolder aangelegd: een test om te kijken hoe het inpolderen en cultiveren van de Zuiderzee zou werken. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt als verblijfsrecreatie. De economie van Andijk kwam op vanwege de vruchtbare kleigrond. Hierbij moet u denken aan land- en tuinbouwproducten: Bloemkool, bloembollen en aardappelen. De economie werd echter gekatapulteerd door het toerisme: vanwege de ligging aan het water biedt een vakantiehuis in Andijk veel watersportmogelijkheden. Dat en de groene omgeving zorgen ervoor dat hier in de zomer veel mensen naartoe trekken.  Dus voor de watersporters, de natuurliefhebbers en de wandelaars is Andijk een van de leukere plekken waar u een 'vakantiehuis Nederland' kunt boeken!

Vakantiehuis Andijk

Water en natuur

Watersport is dus de go to activiteit voor toeristen. Dat is ook zo gek niet, want met het hele IJsselmeer is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen. De zeilboten en de windsurfers zullen hier alles vinden wat zij willen van een vakantie. Daarnaast kunt u uiteraard ook een bootje huren en een vaartocht maken, niet alleen over het IJsselmeer, maar ook rond Andijk zelf. De natuur in en rond Andijk bestaat vooral uit dijken, maar dat maakt de omgeving niet minder mooi. U kunt prima wandelen over de dijken en genieten van het uitzicht op het IJsselmeer. Fietsers kunnen hier ook prima enkele fietspaden volgen en genieten van de natuur. Een polderschuit of fluisterboot kunt u huren om zo via de waterwegen bijvoorbeeld de verkoeling op te zoeken. Of gewoon lekker op te picknicken en te genieten van de uitzichten. Voor vele verschillende liefhebbers is er met een vakantiehuis in Noord-Holland veel te genieten, en in Andijk is dat niet anders!

Eten met een vakantiehuis in Andijk

Als het gaat om eten is Andijk niet veel anders dan andere vakantiehuizen in Nederland. Dat is iets positiefs: vaak kunt u met een vakantiehuis in Nederland van veel verschillende keukens genieten. Uiteraard kunt u genieten van heerlijk vis- en zeevruchtgerechten. Dat kan eigenlijk ook niet anders, zo dicht aan een groot water. In het beste restaurant van Andijk, restaurant het Kerkje, vindt u heerlijke gerechten in een modern jasje. Gespecialiseerd in vis en zeevruchten, bij Het Kerkje eet u echt bijzondere gerechten die heerlijk smaken, onder het genot van een gezellige sfeer. Een ander restaurant dat u misschien aan zal spreken is 1619 Eten en Drinken. Hier vindt u vooral Mediterrane gerechten die mooi opgemaakt zijn en die nog lekkerder smaken dan ze eruit zien. Uiteraard kunt u tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Andijk ook genieten van andere restaurants. Er zijn verschillende Italiaanse restaurants, een Aziatisch restaurant en nog vele andere restaurants die allemaal iets unieks bieden. Waar u ook trek in heeft, in Andijk vindt u altijd iets waar u van kunt genieten.