Vakantiehuis in Aalsmeer

Aalsmeer is een dorp en een gemeente in het zuiden van de provincie Noord-Holland. De naam van de regio komt waarschijnlijk van Alsmar, wat palingmeer betekend. De eerste vermelding van Aalsmeer was al in 1133, toen het land geschonken werd aan de abdij van Rijnsburg. Het gebied in die tijd bestond uit een wildernis met veel bossen. De regio werd gebruikt om turf te steken, waardoor er veenplassen ontstonden. Door de eeuwen heen werden er vele meren drooggelegd, waardoor de focus kwam te liggen op landbouw. Hier komen ook de kleuren van de vlag vandaan: de aardbeienteelt was tussen 1850 en 1885 het grootst, waardoor de aardbei het symbool werd van Aalsmeer. Tegenwoordig is Aalsmeer bekend om haar gigantische bloementeelt en de bloemenveiling. De bloemveiling is de grootste ter wereld en is ook een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Aalsmeer. Wanneer u in een vakantiehuis in Aalsmeer verblijft, is dit vaak een hoogtepunt, als u er in het juiste seizoen verblijft. Er valt genoeg te doen in Aalsmeer dat mogen duidelijk zijn!

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Aalsmeer

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Aalsmeer

Loading...

Genieten van natuur en water met een vakantiehuis in Aalsmeer

De activiteiten voor deze ietwat kleine regio in Nederland staan in schril contrast tot de grootte van de regio. De korenmolen de Leeuw is een van die activiteiten. Deze molen draait al sinds 1863 en is een echt stukje cultureel erfgoed. U kunt deze molen op dinsdag en zaterdag bezoeken en, als u in een vakantiehuis in Aalsmeer verblijft, is dat zeker de moeite waard. Een andere leuke activiteit is varen op de Westeinderplassen. De Westeinderplassen zijn een van de grootste binnenwateren die u kunt vinden met een vakantiehuis in Nederland. Er liggen veel eilandjes tussen de waterwegen, waar velen in bezit zijn van particulieren, die hier in de zomer van genieten. Met het huren van een boot kunt u in ieder geval genieten van het water, of u kunt de rondvaart boeken en zo genieten van de natuur. Als u binnen van natuur wilt genieten, kijk dan niet verder dan het splinternieuwe Flower Art Museum. Als u in een vakantiehuis in Noord-Holland verblijft, is een rit hiernaartoe altijd de moeite waard. Hoe kan dat eigenlijk ook anders, de bloemenstad met een bloemenmuseum. In de historische tuin staan al meer dan 900 verschillende bloemen en handen. Dit levend museum is een prachtige plek om doorheen te wandelen, en er valt heel wat te bewandelen. Een hoogtepunt is zeker de rozentuin, waar het heerlijk ruikt en u kunt genieten van de prachtige bloemen.

Eten in Aalsmeer

Wanneer u na een dag varen of wandelen even iets lekkers wilt eten, dan heeft Aalsmeer genoeg aanbod. Zo kunt u eten in Restaurant Oh! Waar u heerlijke gerechten uit de Nederlandse keuken kunt vinden. De gerechten worden prachtig voor u opgemaakt en smaken minstens net zo lekker. Een gezellig restaurant met heerlijke vis, zeevrucht- en vleesgerechten. Dit restaurant wordt aangeprezen als dé must-visit wanneer u verblijft in een vakantiehuis in Aalsmeer. Er zijn uiteraard nog veel meer leuke restaurants: Himalaya Palace is een Aziatisch/Indiaas restaurant waar u kunt genieten van authentieke gerechten uit die regio. Waar u ook zin in heeft, in Aalsmeer komt u zeker aan u trekken toe.