Vakantiehuizen in Callantsoog

Een geweldig badoord en een enorm gezellig centrum: een vakantiehuis in Callantsoog biedt het allebei! Het is een van de oudste en mooiste badplaatsen van Nederland, gelegen in de kop van Noord-Holland. Callantsoog is ook verkozen tot een kustplaats met een van de schoonste stranden en je treft hier vaak goed weer. Wanneer je op zoek bent naar een gemoedelijke vakantie in een vakantiehuis in Noord-Holland, denk dan zeker aan Callantsoog. Het ligt op een prachtige locatie aan de Noordzee.

vakantiehuis Callantsoog

Populaire vakantiehuizen - Callantsoog

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Callantsoog

Loading...

De ontwikkeling van Callantsoog

Callantsoog bestaat al sinds een eeuwigheid en is al meerdere malen weggevaagd door de krachtige zee.  Vroeger heette deze plaats Callinge op 't Oghe. Dit was een eiland in de Noordzee: het tweede duineiland aan deze strandwal. Na een aantal 100 jaar als eiland te hebben gefunctioneerd is het in 1552 verbonden in het Zuiden met het vasteland Petten door middel van de Zijperzeedijk, vervolgens in 1610 is het eiland verbonden in het Noorden via de Van Oldebarneveltsdijk met het toenmalige duineiland Huisduinen. Vanuit een kleine nederzetting is in 1889 Callantsoog zich al gaan ontwikkelen tot een populaire badplaats zoals we het tegenwoordig kennen. Tegenwoordig biedt het ruimte aan bezoekers om deze mooie badplaats te ontdekken in een prachtige vakantiewoning in Callantsoog  .

Uitwaaien aan de kust

Vanuit een vakantiehuis in Callantsoog zit je op steenworpafstand van het strand. Wanneer je over de duinen loopt vanuit het centrum tref je een prachtig strand aan wat door de Europese Unie met een blauwe vlag wordt erkend als schoon en veilig. De stranden hier bestaan uit wit zand en is uniek gelegen met meerdere strandpaviljoenen. Vanuit Callantsoog raak je ook makkelijk naar andere stranden in de buurt, zoals het strand van Julianadorp en het strand van Sint Maartenszee.

Excursies naar de Wadden

Een vakantiehuis in de kop van Nederland heeft natuurlijk ook meerdere voordelen zoals de locatie ten opzichte van de wadden. Het natuurgebied de Waddenzee behoort tot het UNESCO-werelderfgoed en is daarom absoluut een bezoek waard. Vanuit Den Helder worden er door vrijwilligers vele excursies georganiseerd zoals de bekende wadexcursies, maar ook wadlopen en vogelkijken valt onder de mogelijkheden. Kom zeehonden en andere zeedieren spotten en ervaar de mooiste plekjes van de Waddenzee.

Natuurgebied Zwanenwater

Iets ten zuiden in de duinen is het unieke natuurreservaat Zwanenwater te vinden. De flora en fauna zijn uniek in Nederland. Je kan hier namelijk zeldzame planten vinden. Twee duinmeren zijn een voedingsbron voor de vele vogels die hier een broedplaats vinden. Dit natuurgebied valt onder de verantwoordelijkheid van Natuurmomenten. Zij doen er alles aan om dit gebied in perfecte staat te houden. Voor educatieve doeleinden worden er hier ook veel wandelexcursies georganiseerd. Tijdens deze excursies wordt er verteld hoe dit gebied is ontstaan, wie er eigenaren van zijn geweest, over de jachtpartijen die er zijn gehouden en hoe het gebied heeft gedijd tijdens Wereldoorlog II. Een unieke kans om dit wonderschone gebied vanuit een vakantiehuis in Nederland aan de kust te ontdekken.

Jouw vakantiehuis in Callantsoog

Callantsoog is een prachtige kustplaats in de kop van Holland waar je heerlijk van je vakantie in Noord-Holland kunt genieten. De vakantiewoningen in Callantsoog zijn sfeervol en voelen meteen vertrouwd aan. Voor een fijne vakantie hoef je het dus helemaal niet zo ver te zoeken! Blijf gewoon in het vertrouwde Nederland.