Vakantiehuis in Den Oever

Op zoek naar een vakantiewoning in Noord-Holland? Al eens aan Den oever gedacht? Deze plaats is het bekendste dorp van Wieringen aan het begin van de Afsluitdijk. Het eiland Wieringen is bekend van de Noormannen en midden jaren 90 is hier zelfs nog een geplunderde zilverschat van de Noormannen gevonden. Al deze munten en sieraden zijn momenteel tentoongesteld in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Tevens is dit gebied erg bekend van de garnalenvisserij en heeft het daarom een grote vissershaven en enorme markthallen. Vanuit een vakantiehuis in Den Oever valt er genoeg te doen!

Hyr hus i Den Oever och njut av vackra omgivningar

Populaire vakantiehuizen - Den Oever

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Den Oever

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Den Oever

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Den Oever

Loading...

Waar ligt Den Oever?

Den Oever ligt in het noorden van de provincie Noord-Holland in Nederland en is een klein dorp. Het dorp is omgeven door duinen, en ongeacht waar men verblijft is het maar een klein wandelingetje naar het mooie strand. In Den Oever in Nederland vind je de vakantiehuizen en fraaie vakantiewoningen in een typisch vlak landschap.

Wat is er te doen in Den Oever en omgeving?

Buiten dat Den Oever natuurlijk een ontzettend leuke plaats is, zijn er nog meer plaatsen in de buurt waar het prima vertoeven is. Denk eens aan Hippolytushoef, het grootste dorp van Wieringen en het van oudsher bekend als het kleine Parijs door haar vele cafés en uitgebreide uitgaansleven. Er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd die vanuit Den Oever goed te bereiken zijn. Laat het nou eens goed uitkomen dat wij in zowel Den Oever als in Hippolytushoef erg leuke vakantiehuizen hebben.

Wadexcursies

Een vakantiehuis in Den Oever is ideaal gelegen zodat je leuke uitstapjes kunt maken naar de Waddenzee. De tocht op zoek naar zeehonden en andere zeedieren is een bijzondere en avontuurlijke ervaring is. Hier kun je de zee boven en onder water ontdekken en nemen de schepen van het Wadvissersgilde je graag mee naar de mooiste plekken van dit prachtige gebied. Tijdens deze tocht worden de geheimen van onder het water naar boven worden gehaald. Je treft hier krabbetjes, garnaaltjes en prachtig onderwaterleven. Wanneer je geluk hebt zie je zelfs nog de zeehonden op de zandbanken ontspannen.

Het Viking Informatie Centrum

Er bevindt zich een daadwerkelijk Vikingmuseum  in Den Oever. Dit is vanuit geen enkel vakantiehuis elders in Nederland zo dichtbij. In het centrum is er een permante expositie over de Vikingen. Natuurlijk is het meest belangrijke onderdeel toch wel de zilverschat van Westerklief. Tevens is dit de enige tentoonstelling over de Noormannen in Nederland. Er is hier van alles te vinden, van wapens tot gebruiksvoorwerpen, een echt replica van de Vikingschepen van Roskilde en een daadwerkelijke Vikingstent met inrichting. Voor kinderen is er een boeiende educatieruimte waar zij een echt archeologisch onderzoek kunnen doen. Perfect voor tijdens je gezinsvakantie!

Vismarkt in de visserijhaven

Elke zaterdagmorgen staat de vismarkt er weer. De bekende vismarkt van Den Oever heeft veel streekproducten, ambachtelijke gerookte vis, wijn en groente in de aanbieding. Den Oever is natuurlijk een echt vissersdorp en daarom wordt deze markt niet zomaar de ZeeVerse Vismarkt genoemd. Allerlei soorten worden hier verkocht, van schol tot kabeljouw, tong en langoustines. De vissersschepen komen langs en verkopen de vis rechtstreeks van de boot. Verser kan bijna niet. Er wordt alsmaar meer bewezen dat vis eten goed is voor ons lichaam, dus ook al ben je niet zo’n visliefhebber, het is het proberen waard!

Afsluitdijk

Een bezoek aan de afsluitdijk in Den Oever is zeker de moeite waard. De dijk verbindt de provincies Noord-Holland en Friesland. Hier is een toren gebouwd met een uitzichtpunt. De afsluitdijk is een duidelijk kenmerk van Den Oever. Het is de belangrijkste waterkering in Nederland die overstromingen tegengaat. Een vakantiehuis in Den Oever verleent een prachtige gelegenheid om deze dijk van dichtbij te zien en de Waddenzee te ervaren.

Jouw vakantiehuis in Den Oever

Den Oever is een mooie locatie om de regio te ontdekken. Het is een walhalla voor visliefhebbers.  Bijna alle vakantiehuizen in Noord-Holland hebben het gemeen: de locatie aan de kust, de zilte lucht van de Waddenzee en de prachtige omgeving eromheen. Voor jong en oud is een vakantie in een vakantiehuis in Den Oever een heerlijk moment om even uit te rusten. De vakantiehuizen in Den Oever lenen zich ook perfect voor dagen van ontspannen in en om het huis. De kinderen spelen in de tuin terwijl jij van de zon geniet op het terras van je vakantiehuis. Uitgebreid koken kan, want de keuken is goed ingericht en voorzien van alle gemakken. Maar ook een avond lang barbecueën is zo geregeld.