Vakantiehuis in Schagen

Schagen is een stad en gemeente in het Noorden van Nederland. De plaats werd al in 989 genoemd in documenten over het overdragen van vastgoed. Rond de 10e en 11e eeuw waren er ook al terpen waar kleine gezinnen konden wonen. Vanaf 1427 was Schagen ook officieel een stad waar het toen ook haar slot kreeg. Na inpoldering in de 19e eeuw kwam de economie in Schagen gedeeltelijk op gang waarna het weer instortte rond de 20e eeuw. Vanaf 1960 ging het weer langzaam goed met Schagen en sindsdien is het altijd stabiel gebleven. Ik vertel u dit om aan te geven dat Schagen een lange maar schommelende geschiedenis heeft. De herkenningspunten zijn daar uit voortgekomen, zoals de Grote Kerk aan de Markt. In de Christoforuskerk hangt ook de oudste luidklok van Nederland. Deze klok is in 1478 gegoten en hangt sindsdien in de kerk. Ook het slot is herbouwd en omgedoopt tot VVV en nog prima te bewonderen vanaf de buitenkant. Tegenwoordig is de omgeving van Schagen vrij modern met hints van de lange geschiedenis. Een vakantiehuis in Schagen is dan ook perfect voor jong en oud!

Vakantiehuis in Vianden

Populaire vakantiehuizen - Schagen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Schagen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Schagen

Loading...

De natuur rond de Noordzee

Schagen ligt aan de Noordzee dus dat betekent duinen. Over het algemeen is een vakantiehuis in Noord-Holland goed voor liefhebbers van de duinen, stranden en zee, en hier is dat niet anders. In Schagen vindt u bijvoorbeeld het Zwanenwater. Dit beschermde natuurgebied ligt tussen de duinen. In de duinvalleien vindt u prachtige bloemen en vlinders. Vanuit de vogelkijkhutten kunt u het unieke duinlandschap goed bewonderen. Vooral in de zomer bloeien hier de mooiste bloemen. Wildrijk is een ander gebied dat u kunt bezoeken. Ooit werd dit aangelegd als buitenplaats, nu bevindt zich hier een bijzonder bos. De bodem is namelijk bedekt met hyacinten, wat het tot een blauwe bodem maakt. Ook is dit bos leuk voor kinderen die hier een speurtocht kunnen doen. Voor een exclusief bos zit u in Schagen ook goed: het Kooibos is namelijk alleen open voor rondleidingen op woensdagochtend. U krijgt hier echter wel een bos met unieke plantengroei voor terug.

Heerlijke maaltijden met een vakantiehuis in Schagen

Ondanks dat Schagen een kleinere stad is biedt het u een ongelooflijk scala aan eetmogelijkheden. Wanneer u in een vakantiehuis in Nederland verblijft, heeft u de verschillende keukens voor het uitkiezen, zo ook in Schagen. Vanwege de ligging is het goed mogelijk heerlijke vis en zeevrucht gerechten te eten. Maar ook de meer experimentele keuken is hier te vinden. Zo biedt Restaurant Stiel u Franse gerechten in een nieuw jasje. Met veel sfeer, heerlijke gerechten en een relaxte omgeving is dit restaurant echt een bezoekje waard. In de zomer is het ook goed om langs te gaan bij Picobello waar u heerlijk ijs kunt eten. Voor een goede ijscoupe en lekkere koffie ziet u hier zeker goed om even af te koelen.

Schagen biedt u veel natuur en architectuur. Er is genoeg bos en duin om heerlijk doorheen te wandelen en altijd andere landschappen te zien. Ook is het eten in de stad en de omgeving heerlijk. Daarna kunt u huiswaarts keren om in uw vakantiehuis in Schagen van alle comfort te genieten die u gewend bent.