Vakantiehuis in Castricum

vakantiehuis Castricum

Vakantiehuis in Castricum

Als u van de zilte zee houdt is Castricum zeker het bezoeken waard. Castricum is een klein dorp in Noord-Holland en bestaat al sinds de 10e eeuw. U kunt hier heerlijk door de duinen wandelen en verschillende stranden bezoeken. Ook is er veel watersport op het Alkmaardermeer. De bollenvelden van Limmen zijn te bewonderen, bekend van de vele foto's van lange velden met prachtige kleurrijke bloemen. Maar u kunt ook langs bij Huis van Hilde, waar verschillende archeologen hun vondsten laten zien. Hier kunt u zien hoe de mensen vroeger in Noord-Holland leefden en wat voor gereedschap zij hadden. Voor de geschiedenisliefhebber is er genoeg te doen in en rond Castricum. Een verblijf in een vakantiehuis in Castricum is dan ook echt een aanrader voor iedereen die van geschiedenis en natuur houdt. Na al die activiteiten kunt u plaats nemen in een van de vele restaurants die Castricum rijk is. Hier worden heerlijke maaltijden bereid met lokale producten.

Ontdek de natuur vanuit uw vakantiehuis in Castricum

Voor natuurliefhebbers is Castricum een leuke plek om vakantie te vieren. De regio biedt variërende  wandelingen van verschillende lengtes. Keuzes voor wandelingen heeft u in overvloed. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een echte klassieker: wandelen door het Noord-Hollands Duinreservaat. Zo loopt u over de duinpaden, langs meren en over oude wegen. U loopt langs prachtige en variërende landschappen van Castricum naar Egmond aan Zee. Met verschillende uitzichten en prachtige natuur is de moeite waard wanneer u verblijft in een vakantiehuis in Noord-Holland. Daarnaast kunt u door de duinen lopen om op het strand te picknicken. De diverse natuur die u hier vindt is uniek en kunt u alleen vinden in deze regio.

Klein en fijn eten

Genieten van heerlijk eten is een leuke bijkomstigheid wanneer u een vakantiehuis in Nederland boekt. Castricum biedt u variërende keukens met lekker etenswaar. Zo is er de Bierhut, waar u lekkere Hollandse hapjes kunt eten en waar u verschillende biertjes kunt proeven. De hapjes zijn niet groots en spannend maar wel erg lekker. De Bierhut specialiseert zich in Nederlandse bieren dus als u een bierliefhebber bent komt u zeker aan uw trekken toe. Aan de andere kant is er Restaurant ’t Eethuysje waar u ontzettend lekker kunt eten. Het eten is mooi opgemaakt en staat in contrast met bijvoorbeeld de Bierhut. ’t Eethuysje is een typisch Nederlands restaurant waar kleine maaltijden centraal staan. Vergis u echter niet: deze maaltijden hebben onwijs veel smaak en zijn zeker de moeite waard. Castricum is een plek waar iedereen kan genieten. De wandelaars kom en zeker aan hun trekken toe met de prachtige natuur. De strandliefhebbers zullen versteld staan van de stranden en hier heerlijk tot rust kunnen komen. Elke dag kan afgesloten worden met een heerlijke maaltijd wat een vakantiehuis in Castricum een goede keuze maakt! Wat u ook van plan bent om te doen, Castricum biedt heel veel variatie!