Vakantiehuis in Enkhuizen

Enkhuizen is een kleine stad aan de oostkust van Noord-Holland. De bloeitijd van de stad begon al in de 17e eeuw. De grootste haringvloot van Nederland was hier te vinden. Ook telde de stad toen meer inwoners dan het huidige Enkhuizen. Toen de afsluitdijk werd aangelegd betekende dit het einde voor Enkhuizen als de haringstad. De haringvisserij ging toen verloren maar die werd vervangen door toerisme. Veel watersporters komen hier vanwege de vele waterfaciliteiten die er te vinden zijn met een vakantiehuis in Enkhuizen. De bloembollenhandel is ook nog in volle bloei hier. De prachtige velden die u wellicht kent van foto’s zijn ook in Enkhuizen terug te vinden! Enkhuizen is echt een veelzijdige stad. U kunt hier lekker eten, van het water genieten en een mooi terrasje pakken wanneer u daar zin in heeft. De moderne winkelstraat is er uiteraard ook hier te vinden om gezellig te winkelen.

Vakantiehuis in Vianden

Binnen de stadswallen

De binnenstad van Enkhuizen bestaat uit grachten die niet zijn veranderd sinds de 17e eeuw. Voor de architectuur- en geschiedenisliefhebbers is Enkhuizen dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken als u een vakantiehuis in Noord-Holland boekt.. Zo vindt u hier de Drommedaris, de zuidelijke toegangspoort van Enkhuizen en u ook vindt hier de waterpoorten, ook uit de 17e eeuw. Veel van deze monumenten komt u tegen als u door Enkhuizen rondloopt. Het Zuiderzeemuseum is de moeite waard. Hier beleeft u het leven van 1932, toen de Zuiderzee veranderede in het IJsselmeer vanwege de bouw van de Afsluitdijk. Hier hoort u de geluiden uit die tijd, ruikt u de zilte zeelucht (en mogelijk andere geuren) en proeft u hoe het was om hier te wonen. Door middel van tentoonstellingen wordt u in het museum duidelijk hoe het er echt aan toeging. Buiten kunt u de oude historische gebouwen bewonderen.

Te bewonderen plekken vanuit uw vakantiehuis in Enkhuizen

Het Snouck Van Loosen park is een leuke plek om de architectuur net even op een andere manier te bewonderen. Dit park was een van de eerste sociale woningbouw projecten in Nederland. Hier valt nog te zien hoe de huizen er toen uitzagen. Vandaag de dag is het echter in handen van een andere partij, maar de woningen worden nog steeds verhuurd. Wat het Snouck van Loosen park zo leuk maakt is dat er ontzettend veel groen te vinden is en meer doet denken aan een villawijk. Wanneer u in een vakantiehuis in Enkhuizen verblijft zult u ook heerlijk eten. Hoewel de eigen haringvisserij niet de drijvende motor van de stad meer is, vindt u hier nog steeds heerlijke haring en andere vis. Met een vakantiehuis in Nederland heeft u altijd diverse maaltijden voor het uitkiezen. Zo is er in Enkhuizen een heerlijk Italiaans restaurant. Er zijn ook verschillende barretjes waar u prima kunt eten. Uiteraard zijn de terrasjes ook heerlijk om op te zitten in de zomer wanneer de zon schijnt. Hier kunt u genieten van heerlijk bier, de sfeer en het geluid van het water. Dus of u op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, u vindt altijd iets dat aan uw wensen voldoet.