search

Vakantie in een vakantiehuis in Dalmatië

Een prachtig gebied zo rijk aan natuur als in Dalmatië vind je nergens in Europa. De combinatie van de Adria en de Middellandse Zee zorgt voor een waar toeristisch paradijs. Dalmatië heeft een kust met goudgele uitgerekte stranden. De schoonheid van de natuur en de rijkheid aan geschiedenis staan in het gebied centraal. Ontdek deze stad vanuit een vakantiehuis in Dalmatië.

 

Ontdek Dalmatië

Met schilderachtige plaatsjes langs de kust en in de drukke steden beleef je de historie en romantiek van het Kroatië van vroeger. Het bruisende nachtleven in combinatie met rust en stilte wisselen elkaar af. Er zijn talrijke recreatie activiteiten te beleven als tennis, fietsen, zeilen, duiken, raften, paragliding en nog veel meer. De vele baaien met de natuurlijke stranden en het helder blauwe water zorgen voor een heerlijke vakantie met veel rust of met veel activiteit, de keus is aan jou. Ontdek ware schoonheid en huur een Kroatisch vakantiehuis in Dalmatië.

 

Droge, warme zomers

Dalmatië ligt in Kroatië tussen Zadar en Dubrovnik in. In dit gebied heerst een heerlijk Mediterraans klimaat. Milde winters, perfecte lentes, een aangename herfst, en droge warme zomers. Een opkikker voor de gestresseerde bezoeker om eens heerlijk tot rust te komen in een vakantiehuis van NOVASOL.

 

Split, Dubrovnik & Zadar

In Dalmatië zijn de grootste steden Dubrovnik en Split. Maar ook steden als Zadar, Sibenik en Makarska komen steeds meer op als toeristische trekpleisters buiten de Kroatische grenzen. Maar voor de echte liefhebber zijn het vooral de honderden kleine pittoreske dorpjes, die de aandacht trekken van bezoekers die opzoek zijn naar rust. Een ontelbaar aantal kleine en grotere baaien, zand- en kiezelstranden, eilandjes en schiereilandjes charmeren de toeristen met haar schoonheid. NOVASOL bied je een ideale kans om een vakantiehuis in Dalmatië aan zee te huren.

 

Rust en water

Dalmatië wordt stilaan de speelplaats van een horde vermoeide Europeanen die hier even helemaal tot rust kunnen komen in een vakantiehuis aan zee om te ontsnappen aan de dagelijkse orde. In combinatie met een van de vele activiteiten is Kroatië het vakantieland bij uitstek. Zo kun je hier bijvoorbeeld heerlijk zeilen en/ of andere watersporten beoefenen. De ontelbare kleine haventjes en kristalhelder water van Dalmatië maken deze plaats een paradijs voor liefhebbers van watersporten.

 

Cultuur & geschiedenis

Ook cultureel gezien valt er hier genoeg te beleven. Parels als Dubrovnik met haar omwalling, Split met haar Romeins Paleis en nog vele andere culturele en historische belangrijke monumenten zijn voedsel voor hongerige cultuursnuivers. Daarnaast is de schoonheid van de vele eilanden voor de kust natuurlijk een streling voor het oog.

 

Puur natuur

Het ruwe binnenland van Dalmatië biedt enorm veel vertier voor de echte wandelaars en avonturiers. Met de vele uitdagende wandelpaden, prachtige panorama's, onaangeroerde middeleeuwse nederzettingen en natuurparken,kan het geluk niet op. Wanneer je Dalmatië nog nooit hebt bezocht, raden wij dit dan ook ten zeerste aan eens te doen.

 

3 redenen om een vakantiehuis in Dalmatië te huren

  • Ontdek de historie van Dubrovnik
  • Grotere baaien, zand- en kiezelstranden, eilandjes en schiereilanden
  • Bezoek  Zadar, Sibenik en Makarska of Split

 

De vakantiehuizen in Dalmatië

Van een bezoek aan Dalmatië zal je zeker niet teleurgesteld thuiskomen. Kom dan ook heerlijk tot rust geniet van de vele schatten aan natuur die in dit gebied te vinden zijn met een vakantiehuis in Kroatië.

Wil je nog meer tips voor een vakantie in Kroatië? Bekijk dan eens onze pagina over de regio’s centraal Kroatië of Istrië.