search

Vakantiehuis in Noord-Holland

Noord Holland, de provincie tussen het water die zoveel te bieden heeft. Alle elementen die zo kenmerkend zijn voor Nederland, vind je in deze regio. Mooie stranden, historische steden en dorpen, water in en om de provincie, bossen met wandel- en fietspaden en in het voorjaar bloeiende bollenvelden. Noord-Holland is een uitstekende combinatie van natuur en cultuur. Nergens anders vind je zulke grote, heerlijke en vredige zandstranden als het noorden van Nederland. De kleurrijke bloemenmarkten en de langwerpige duinen creëren een uniek achtergrondbeeld. Als je  kiest voor vakantie in een vakantiehuis in Noord-Holland, ook bekend als de Kop van Noord-Holland, kun je reizen tussen rustige dorpjes, promenades, duinen en moeraslanden. Je kunt de veerboot nemen naar Texel of steden bezoeken zoals Amsterdam of Alkmaar. 

Bezoek Amsterdam vanuit een vakantiehuis in Noord-Holland

 

Dichtbij het strand vanuit je vakantiewoning in Noord-Holland

Lekker zonnen aan het strand, dan is Noord Holland de juiste bestemming. Maar liefst 100 van de 300 kilometer kustlijn bestaat uit een mooi breed zandstrand en schitterende duingebieden. De vele gezellige baden in Noord-Holland met hun zomerse paviljoens maken een strandbezoek tot een echt dagje uit voor het hele gezin. Ook buiten het zomerseizoen trekt het strand bezoekers. Begin je strandwandeling vanuit een vakantiehuis in Nederland.

 

Op zoek naar een vakantiehuis aan zee in Noord-Holland?

Wanneer je in een vakantiehuis aan zee verblijft, geniet je van de heerlijke zilte zeelucht en de stilte aan het water. Maak de mooiste wandelingen over de wadden om vervolgens weer terug te keren in je eigen vakantiehuis! In ons aanbod vind je vakantiewoningen direct aan de Noordzeekust of op slechts een paar kilometer rijden. Sla 's ochtends je gordijnen open en geniet van een wijdse aanblik van het golvende water.. Dat is toch genieten? Wanneer je de Noordzee optimaal wilt ervaren kun je ook een vakantiehuis op het water boeken, ookwel een huisboot genoemd. Verblijf in een huisboot op Waterpark de Meerparel in Uitgeest, of op de Westeinderplassen op de grens van Noord- en Zuid-Holland.

 

Uitstapjes vanuit je vakantiehuis in Noord-Holland

De inwoners van Noord-Holland hebben zo hun eigen gebruiken. De klederdrachten in Volendam en Marken, de rituelen rond de kaasmarkt in Alkmaar, de oeroude gebruiken op de veemarkten, ze maken Noord Holland tot een karakteristiek stukje Nederland. Huur nu een mooi vakantiehuis in Noord-Holland en maak tijdens je vakantie in Nederland met het hele gezin een gezellig uitstapje:

  • Artis, dit is de oudste dierentuin van Nederland, gelegen in Amsterdam.
  • Madame Tussaud, dit wassenbeelden museum in Amsterdam brengt je oog in oog met diverse beroemdheden.
  • Keukenhof, in dit bloemenparadijs kan men genieten van talloze bloemen.
  • Zuiderzee museum, dit museum gaat over zeven eeuwen Zuiderzeegeschiedenis. Het binnenmuseum toont exposities over de visserij en de strijd tegen het water. In het buitenmuseum kan men wandelen door straatjes van honderd jaar geleden.
  • Nederlands scheepvaartmuseum, nabij Centraal Station Amsterdam

 

Ontdek interessante steden in de omgeving

Wanneer je een vakantiehuis in Noord-Holland huurt raden wij aan ten minste één van de bijzondere steden in deze provincie te bezoeken tijdens je vakantie in Nederland:

Bezoek Amsterdam vanuit je vakantiehuis

Zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in een vakantiehuis in de provincie Noord-Holland: Amsterdam. De hoofdstad van Nederland met zijn vele bezienswaardigheden en musea, met werken van beroemde meesters, zoals Rembrandt en Van Gogh trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers en heeft uitstekende vervoersverbindingen. Alle gezinsleden krijgen hier iets aangeboden, zodat niemand zich verveeld. Een geweldige ervaring voor het hele gezin tijdens je vakantie in Noord-Holland is een rondvaart door de grachten van Amsterdam . Ook bezienswaardig: de wassen beelden van beroemde mensen in Madame Tussauds. Een geheime tip: ga winkelen in de trendy wijk 9 Straatjes (De negen straatjes). Hier vind je niet de gebruikelijke winkels, maar veel lokale winkels met hippe kleding, traditionele restaurants, eigenaardigheden en lokale delicatessen zoals talloze, exotische kazen. Boek een vakantiehuis in Noord-Holland en ervaar een heerlijke Nederlandse vakantie in deze prachtige provincie.

Bezoek het eiland Texel 

Op het meest bekende eiland Texel zijn er in totaal zeven dorpen met het dorp Den Burg als de "belangrijkste stad". Veel vakantiegangers brengen graag hun vakantie door in vakantiehuisjes of vakantieappartementen in Nederland, omdat je hier zo veel kunt fietsen. Op het eiland Texel kun je dit eenvoudig met je gezin doen, want een uitgebreid netwerk van fietspaden verbindt alle dorpen met elkaar en voert door vele prachtige natuurbeschermingsgebieden. Vanuit je vakantiehuis moet je zeker de stranden van Texel bezoeken. Deze hebben een totale lengte van ongeveer 30 kilometer en bevinden zich allemaal aan de westkant van het eiland. Het strand van De Koog is momenteel het populairst. Hier zijn ook de meeste strandpaviljoens. Klinkt dat niet fantastisch? Boek comfortabel en gemakkelijk online één van de vele NOVASOL vakantiewoningen in Nederland en beleef een leuke tijd met het hele gezin.

Andere steden die de moeite waard zijn

  • Hoorn, heeft een gezellige haven omringd door leuke kroegjes en restaurants. Vooral in de zomer vinden vele watersporters hun weg naar Hoorn.
  • Alkmaar, de kaasmarkt van Alkmaar is wereldwijd een begrip. Vanaf half april tot half september zijn iedere vrijdag, tussen 10.00 en 12.00 uur, de kaasdragers in actie te zien.
  • Den Helder, prachtig gelegen in de noordkop, aan drie kanten omgeven door zee. In het bezit van unieke cultuurhistorie, zoals de stellingen en de Oude Rijkswerf Willemsoord. Tevens is het vanuit Den Helder mogelijk om een dagje te gaan genieten op het eiland Texel met z’n vele toeristische attracties.