search

Vakantiehuizen in Alkmaar

Droom je van vakantie aan zee? En wil je een zo kort mogelijke reis hebben? Breng dan je vrije dagen door in een vakantiehuis in Noord-Holland! Naast dat Alkmaar kaasstad is, is het ook één van de beste winkelsteden van Nederland. Vanuit je vakantiehuis in Alkmaar is het gemakkelijk om een dag te winkelen. Het heeft veel meer te bieden aan toeristen dan de bekende, stevige kaas, mooie windmolens en tulpen in alle kleuren van de regenboog. Zelfs de hoofdstad Amsterdam ligt op slechts ongeveer 50 kilometer afstand, dus je kunt hier fantastische tochten maken.

Vakantiehuis in Alkmaar is het perfecte startpunt om de regio te verkennen.

 

Waar ligt Alkmaar?

Alkmaar ligt in een populaire regio voor vakantieverhuur in Nederland in de provincie Noord-Holland. deze strekt zich uit over het noorden van het land. Hier ligt de stad Alkmaar met meer dan 100.000 inwoners. Het is gelegen op een schiereiland en bevindt zich op de oude zeebodem, die vele jaren geleden is gedaald. Beleef de mooiste vakantie in de vakantiehuizen in Alkmaar: met je gezin ben je nooit ver weg van de Nederlandse Noordzee of het IJsselmeer, het grootste meer van Nederland. 

 

Bijzondere bezienswaardigheden in Alkmaar

Degenen die graag bier drinken, moeten op vakantie gaan in Noord-Holland. Bezoek Nationaal Biermuseum De Boom. Daar leer je van alles over het populaire drankje. Maar je vindt natuurlijk meer in Alkmaar dan musea. Aanbevolen zijn bijvoorbeeld de middeleeuwse kerk Grote Sint Laurenskerk of het prachtige stadhuis. Overtuig jezelf en reserveer tijdig een van de modern uitgeruste NOVASOL-vakantiewoningen in het prachtige Alkmaar.

De stad van de kaas

De stad Alkmaar staat bekend om zijn kaasmarkt . Tijdens uw vakantie hier, moet u hier een bezoek brengen, want hier zijn veel exotische en hartige kazen te proeven. De traditionele kaasmarkt bestaat sinds 1365 en is de enige overgebleven markt van deze soort in heel Nederland. Het wordt elke vrijdag gehouden tot 22.00 uur in de zomer. Als je tijdens je vakantie in Nederland geen genoeg kunt krijgen van de gele lekkernij, moet je ook het kaasmuseum in Alkmaar bezoeken . 

Beatles museum

Niet ver van de NOVASOL vakantiehuizen en vakantieappartementen in Alkmaar vindt u ook het Beatles Museum , wat een must is voor alle fans van de band. 

 

Het culturele Alkmaar

De historische panden herbergen tal van leuke winkeltjes en boetiekjes. Daarna strijkt je neer op een terras in de zon genietend van een verfrissend drankje en een hapje. Heb je daarna nog energie over dan kun je nog naar het theater of de bioscoop. Maar ook wanneer u niet van winkelen houdt is er nog genoeg over om te bekijken. Door de 1000 monumenten is er overal wel wat te zien. Een stadsgids kan u alles laten zien en vertelt de geheimen en anekdotes van de stad. Voor de kinderen is er een speurtocht.

 

De hond is welkom in de vakantiewoningen in Alkmaar

Na zo´n actieve dag is het heerlijk thuiskomen in jouw eigen vakantiehuis of appartement in de omgeving van Alkmaar. Huisdieren zijn bij veel van de vakantiehuizen ook welkom en zij mogen zonder extra kosten mee. Let hiervoor op het symbool ´Huisdieren welkom`. Wacht niet langer en boek nu het perfecte vakantiehuis in Noord-Holland. Geniet van jouw vakantie met je huisdier!

 

Vind je perfecte vakantiehuis in Alkmaar

Alkmaar in Nederland is een stad die gespecialiseerd is in de kunst van het genieten. Met de vakantiehuizen van NOVASOL beleef je de voordelen van Alkmaar. Alkmaar is een grote stad met ca. 100.000 inwoners en vooral bekend door de kaasmarkt, die elke vrijdagmorgen van april tot oktober van stapel loopt. Het is een van de vier laatste traditionele kaasmarkten, waar je de handelslui op de prijs van kaas kan zien afdingen.

We kunnen je een vakantie in deze mooie streek aanbieden. Wij hebben gecontroleerd dat de woningen voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de vakantie precies zo succesvol wordt als u verwacht. Neem vandaag nog contact op met NOVASOL Nederland en je krijgt een vrijblijvende aanbieding.