search

Vakantiehuis in Normandie

Wil je niet te ver van huis en in het Noorden van Frankrijk op vakantie? Waarom zou je er dan niet kiezen te verblijven in een vakantiehuis in Normandië? Hoewel er vele redenen zijn te noemen om het zuiden te verkiezen boven het noorden, is dit vice versa ook zeker zo. Het is niet zo ver weg en in vergelijking met het zuiden worden de noordelijke regio’s niet overspoeld door toeristen, waardoor het karakter ervan minder massaal is.

Variëteit van het landschap in Normandië

Als je in Normandië een vakantiehuis huurt, gaat het je zeker opvallen dat deze regio een prachtige mix is van diverse landschappen, die bestaat uit vlaktes, steile hellingen, fruitgaarden en met hekken doorkruiste weides. In de valleien liggen schitterende boerderijen, vaak verscholen met karakteristieke strodaken. Als je ervan houdt om in een vakantiehuis te verblijven dat gelegen is in een landelijke en rustige omgeving, dan ben je in Normandië op de juiste plek. De landbouw drukt een nadrukkelijke een stempel op deze regio. Je zal op de weiden veelvuldig de typisch Normandische runderen zien grazen. Deze omgeving is bovendien zeer vruchtbaar. De ontelbare oppervlaktes met appelbomen leveren de vruchten voor de Calvados, de wereldberoemde appelbrandewijn, die door veel mensen nog zelf thuis gestookt wordt. De inwoners zijn hier, bijzonder vriendelijk en gastvrij. Dit zijn eigenschappen die diep ingeworteld zijn in deze regio.

Buiten jouw vakantiehuis is er in Normandië veel te beleven

In de historie heeft Normandië vaak een belangrijke rol gespeeld. Hierbij denken we meestal automatisch aan de landing van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, maar ook in de tijd van de Vikingen had de regio al een voorname rol. Op vele plaatsen tref je resten aan uit vervlogen tijden zoals imposante burchten, oude abdijen, prachtige sprookjeskastelen en karakteristieke herenhuizen die verspreid liggen over de hele regio.

De meesten NOVASOL-vakantiehuizen liggen richting de kust in het westen, aan de voet van Cherbourg, het schiereiland. Tot jouw vakantiebeeld gaan kleine boerderijdorpjes, groepjes huizen en vruchtbaar land behoren. NOVASOL biedt uiteraard ook vakantiehuizen direct aan zee in de Normandie, met mooie lange gouden zandstranden en schitterende rotspartijen.

Vissen (met een vergunning!) in de rivieren, genieten van een boottocht en wandelen in de bossen behoren tot de mogelijkheden van uw vrijetijdsbesteding. En uiteraard neem je de tijd om te ontspannen en weer op te laden in of rondom jouw vakantiehuis of appartement.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Normandië

Kortom, jouw vakantiehuis biedt het ideale uitgangspunt voor jouw vakantie.