Vakantiehuis in Douarnenez

Douarnenez biedt alles wat jij wilt bij een vakantie in Bretagne: strand, geschiedenis en natuur. Bezoek de bezienswaardigheden van de stad, ga liggen op een van de prachtige witte zandstranden van Douarnenez, maak een wandeling door de verschillende havenfaciliteiten of probeer de beroemde Bretonse boterkoek Kouign-Amann. De stad heeft een van de mooiste baaien van Europa, waardoor je met een vakantiehuis in Douarnenez betoverd wordt door het fantastische uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Vakantiehuis in Douarnenez

Wat te doen vanaf je vakantiehuis in Doarnenez?

De locatie van de stad is uitzonderlijk. Het ligt op 20 kilometer van Quimper, aan de oevers van het Kanaal. De bovenste stad kijkt uit over een van de mooiste baaien van Europa. Bezoek het Havenmuseum, een bootexcursie of het Tristan-eiland. Het kleine eiland Tristan ligt op slechts 200 meter van de kust. Het kan te voet of per boot worden bezocht, afhankelijk van de getijden. Dichtbij het stadscentrum, de boerderij en het park Les Plomarc'h bevinden zich in een natuurgebied met een oppervlakte van 16 hectare. Dit park behaagt jong en oud.

Strandplezier in Douarnenez

Je hebt geluk, Douarnenez heeft 4 prachtige zandstranden. Het breedste strand die je vindt vanaf je vakantiehuis in Douarnenez is het Plage du Ris. Dit is ook het grootste strand in de omgeving. De Plage des Dames, aan de andere kant, is zeer gezinsvriendelijk. In de wijk Tréboul ligt het bekendste strand van Douarnenew; Plage Sables Blanc. Hier kun je verschillende watersporten beoefenen, zoals windsurfen of zeilen. Een klein pad leid je naar de Plage Saint-Jean, die op een iets wilder deel van de kust ligt. Als je liever hebt dat het water 31 graden warm is, raden we u aan een bezoek te brengen aan het Thalasso Resort Douarnenez, dat tegenover de baai ligt, en nodigt je uit om te ontspannen met een groot zwembad, een sauna en een hamam.