Vakantiehuis in Morbihan

De regio Morbihan ligt in het zuidelijke Bretagne en wordt gekenmerkt door een mooi landschap met onder meer heerlijke zandstranden langs de Atlantische kust. De zee inspireerde deze regio tot beroemde en heerlijke vis- en schaaldierrecepten. Wie Morbihan bezoekt kan kennismaken met de lokale en regionale geschiedenis. Beleef een rustige vakantie in Morbihan in jouw vakantiehuis in Bretagne. In het stadje Lorient kan je voorhistorische steenmonumenten bekijken, bestaande uit duizenden stenen. Bezoek ook de middeleeuwse stad Vannes vanaf je vakantiehuis in Morbihan, waar architectuur en rijkdom uit het verleden bewaard zijn gebleven.

Feriehuse i Morbihan

Populaire vakantiehuizen - Morbihan

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Morbihan

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Morbihan

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Morbihan

Loading...

3 natuurgebieden van Morbihan

Deze Franse regio heeft verschillende landschappen om van te genieten met het gezin of de kleintjes. Ze kunnen ook perfect zijn voor het beoefenen van sommige sporten, zoals wandelen.

1) La Belle-Île-en-Mer

Belle-Île-en-Mer is een eiland met vrij lange stranden, zodat je een dag op het strand kunt doorbrengen met de kinderen mocht je even weg willen van je vakantiehuis in Morbihan. Je kunt ook meer te weten komen over de geschiedenis van dit prachtige gebied. Het heeft twee poorten, Le Palais en Sauzon.

2) Les Aiguilles de Port Coton

Een andere plek die de moeite van een bezoek waard is, is Les Aiguilles de Port Coton. Dit ligt in Bangor. De zee omgeven door kliffen vormt een prachtige uitzicht.

3) Île-d'Arz

Het belangrijkste gebied om te wandelen in Morbihan is Île-d'Arz , een eiland van ongeveer 3 kilometer waarin gezinnen hun vrije tijd gebruiken om te gaan sporten. Bovendien heeft het de oudste getijdenmolen van Europa.

Leukste steden vlakbij je vakantiehuis in Morbihan

In het geval van zo'n groot gebied van Bretagne, heb je een min of meer lange reis nodig om te genieten van alle plaatsen die Morbihan te bieden heeft. Een van de meest gekozen routes begint in Ploërmel en eindigt in Carnac. Naast deze route zijn er andere bekende die sommige gebieden bezoeken, zoals Belle-Île-en-Mer , een andere zeer interessante optie als je van de natuur wilt genieten.

Ploërmel

Deze Franse stad Ploërmel heeft een speciale charme voor de geschiedenis die het heeft. Je kunt een bezoek brengen aan het middeleeuwse kasteel van Trécesson , de Église Saint-Armel of een aantal natuurgebieden zoals de Jardin aux Moines.

Carnac

Naderhand eindigt deze route in Carnac , waar je 3 dagen kunt doorbrengen met het bezoeken van historische bezienswaardigheden. Je kunt de Carnac Alignments, een plaatsmet overblijfselen van 4000 v.Chr. niet missen. Een andere een van de meest bezochte plaatsen is de Tafel des Marchand, een groot hunebed dat volgens het verhaal ook tussen 3900 en 3800 werd gebouwd. De kleintjes zullen iets meer weten over de prehistorie.

Maar de grote parel van de prehistorie die Carnac heeft, is het Menhir-feest van Er Grah , de hoogste monoliet van de westerse voorgeschiedenis: het heeft bijna 20 meter hoogte gemeten, maar nu is het bewaard in 4 delen. Toch maakt de omvang ervan indruk op toeristen en bezoekers.