Vakantiehuis in Finistère

De regio Finistère is een van de mooiste gebieden in Frankrijk! Het ligt in het uiterste puntje van Bretagne, 'in' de Atlantische Oceaan. Grote baaien en zeer gevarieerde kusten, in combinatie met grote natuurparken en mooie stranden maken dit gebied tot een waar vakantieparadijs voor natuurliefhebbers. Naast de mooie natuur heeft Finistère ook veel leuke steden te bieden, zoals bijvoorbeeld de havenstad Brest, die verreweg de grootste stad is. Brest is een levendige havenstad en heeft alle winkels en faciliteiten die je als toerist maar kunt wensen. Wie van vuurtorens houdt, heeft ook een prima vakantie in Bretagne in een vakantiehuis in Finistère.

vakantiehuis in Finistere

Populaire vakantiehuizen - Finistère

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Finistère

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Finistère

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Finistère

Loading...

Probeer een traditionele pannenkoek

Als je de traditionele keuken wilt proberen is de lokale crêperie altijd een bezoek waard. Hier kun je genieten van pannenkoeken, met zowel hartige als zoete vulling. Pannenkoeken worden traditioneel geserveerd met alcoholische cider. Wilt meer van de oude Bretonse cultuur te ervaren, bezoek dan Morlaix of Le Cairn de Barnenez à Plouezoc'h. Dat is een van de oudste monumenten van megalieten, gedenkstenen uit Bretagne oudheid.

Daguitstapje vanaf Finistère in de natuur

Er zijn veel natuurervaringen in Bretagne. Vanuit een vakantiehuis in Finistère is het gemakkelijk om dagtrips te maken naar de Arrée Mountains in het noorden of naar Black Mountains in het zuiden. Een wandeling in het mythische bos Huelgoat wordt aanbevolen. De natuurliefhebbers moeten ook een bezoek brengen aan het natuurpark Le parc marin d'Iroise, waar je zeehonden, dolfijnen en vele algen kunt zien.

Jouw vakantiehuis in Finistère

Huur een bungalow of vakantiehuis in Finistère en je verblijft in de buurt van het water. Het is zelfs mogelijk om een vakantiehuis direct aan het water te huren, zodat je de vissers iedere ochtend ziet uit varen. Met een kopje koffie en een ontbijtje kun je dit tafereel aanschouwen.

Finistère staat niet alleen bekend om de kust, maar ook om de ommuurde kerkhoven. Deze zijn eind 16e eeuw opgericht als aandenken aan de slachtoffers van de pest. Bewonder de prachtige triomfbogen en kruisbeelden. Langs de kustlijn hebben de rotsformaties hun vorm gekregen door het wilde water. De gezellige vissersstadjes in Finistère vragen erom om bekeken te worden en neer te strijken op één van de vele terrasjes. Ook het terras van jouw vakantiehuis nodigt uit tot ontspannen. Met een glaasje wijn en wat Franse kaasjes is jouw vakantie compleet.