Vakantiehuis in Lannion

Lannion ligt op een heuveltop in Bretagne en heeft een prachtige omgeving. Lannion ligt verspreid langs de rivier de Leguer en het klooster van St. Anne domineert een groot gebied aan de zuidkant van de rivier en het hart van de historische stad aan de noordkant.  Tegenwoordig is Lannion een moderne stad met prachtige winkelmogelijkheden en prachtige stranden. Zowel strandgangers als cultuur liefhebbers halen hier hun hart op! De geografische ligging van dit gebied zorgt ervoor dat je altijd dicht bij de kust bent en ook vanaf het vakantiehuis in Lannion zie je de de heuveltop.

Ferienhaus Lannion - Bretagne

Populaire vakantiehuizen - Lannion

Loading...

Bezienswaardigheden

Lannion is verspreid langs de rivier de Leguer met het klooster van St. Anne dat het hele gebied domineert. Een bezoek aan Lannion moet beginnen met het historische centrum en de prachtige middeleeuwse gebouwen. Deze omvatten Place du Général-Leclerc, de Rue des Chapeliers en de kerk van St-Jean-du-Baly. Er zijn verschillende huizen uit de 15e en 16e eeuw te ontdekken tijdens je overnachting in Bretagne die worden afgewisseld met kleine open pleinen en terrasjes. Slenter over geplaveide straten en steegjes en bewonder een prachtige verzameling huizen uit de 15e en 16e eeuw en herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw.  De belangrijkste kerk in Lannion is de kerk van Saint-Jean. Mis het niet om de 142 treden van de granieten trap naar de Brélévenez-kerk te beklimmen. Het is heel schilderachtig.

Het levendige stadscentrum heeft ook veel leuke winkels en boetieks waar je traditionele ambachten van Bretagne kunt kopen. De markt in Lannion wordt gehouden op donderdag mocht je echt op zoek zijn naar lokale producten.

Lannion heeft ook twee prachtige stranden in Beg Léguer. De Goas Lagorn-vallei, waarvan de diversiteit in het landschap en het reliëf zeer uitgesproken zijn, biedt een prachtig uitzicht op de baai van Lannion.