Vakantiehuis in Arezzo

vakantiehuis in Arezzo

Vakantiehuis in Arezzo

De provincie Arezzo is gelegen in het oostelijke deel van Toscane. De stad Arezzo, hoofdstad van de provincie, verleid je met een prachtige natuur en een fantastisch verhaal. Een vakantiehuis in Arezzo is het ideale startpunt voor een bezoek aan de vele attracties zoals, musea, historische gebouwen en het platteland tijdens je verblijf in het mooie Toscane.

Populaire vakantiehuizen - Arezzo

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Arezzo

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Arezzo

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Arezzo

Loading...

Een stukje geschiedenis van Arezzo: de Etrusken

De stad Arezzo werd gesticht door de Etrusken. In tijden van het Romeinse rijk heette de stad Arretium. Het is bekend om haar antieke goudsmeedkunst. Even zo bijzonder is het Piazza Grande, het hoofdplein van de stad. Op Fiera Antiquaria in Arezzo, de antiekbeurs, die elke eerste zondag van de maand plaatsvindt, wandel je vanaf je vakantiehuis in Arezzo heerlijk rond op zoek naar een mooi stuk antiek. Het verleden leeft nog steeds in Arezzo. Het Steekspel der Saracenen wordt nog steeds jaarlijks gespeeld op de laatste zondag van juni en de eerste zondag van september. Verschillende wijken van de stad nemen het tegen elkaar op. De meeste mensen zijn dan helemaal uitgedost in middeleeuwse kostuums.

De hoofdstad Arezzo

Arrezo is de hoofdstad van de provincie, die dezelfde naam draagt. De stad is vooral bekend om de productie van gouden sieraden, die verder wordt verkocht in heel Europa. Dit maakt Arrezo een van de rijkste steden in Toscane. De grootste toeristische attractie zijn de fresco's in de basiliek van Sint Franciscus van Assisi. Je bezoekt vanaf je vakantiehuis in Arezzo de kathedraal van Arrez, de ruïnes van het Romeinse amfitheater en het Archeologisch Museum. Je kunt een bezoek brengen aan het Casa del Vasari, dat de zestiende-eeuwse geboorteplaats is van kunsthistorique Giorgio Vasari.