search

Vakantiehuis in Casole d'Elsa

Op slechts een korte afstand van de hoofdweg tussen Colle en Volterra ligt het charmante dorpje Casole d'Elsa, dat je betovert met een typisch Toscaanse sfeer. Het is pittoresk en vol met natuurlijke en culturele wonderen. Het kleine, mooie stadje Casole d'Elsa heeft een geweldige geschiedenis en cultuur. Florence en Siena zijn ook gemakkelijk te bezoeken vanaf je vakantiehuis in Casole d'Elsa. De stad ligt op 50 kilometer van Florence en 25 kilometer van Siena.

 

Casole d'Elsa - middeleeuwse stad

Omringd door middeleeuwse pracht, bezoek je al snel de twee prestigieuze kerken van de stad tijdens je vakantie in Toscane. De kerk van de Maagd Maria en de parochiekerk van St. Johannes de Doper vallen onmiddellijk ten prooi. Wandelend rond de stadsmuren vind je prachtige sculpturen en andere meesterwerken.

De stad wordt omringd door wijngaarden, olijfboomgaarden en de prachtige bossen van Berignon en Montagnola. Vergeet niet om het prachtige middeleeuwse kasteel van Rocca en zijn grote torens te bewonderen vanaf je vaknatiehuis in Casole d'Elsa.