Vakantiehuis in Quimper

Ferienhaus Quimper - Bretagne

Vakantiehuis in Quimper

Laat je betoveren door deze mythische stad in Bretagne en zijn drie oude harten. Quimper is een gastronomische stad met drukke winkelstraten en ligt in het hart van Cornwall met haar maritieme landschappen. Het is de culturele hoofdstad van Bretagne en won de nationale hoofdprijs voor de bloei. Met een vakantiewoning in Bretagne bezwijk je voor de authenticiteit van deze charmante stad.

Populaire vakantiehuizen - Quimper

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Quimper

Loading...

Wat te doen vanaf je vakantiehuis in Quimper

Voor een vakantie die rijk is aan activiteiten en ontdekkingen, mag u de must-sees niet missen. Wat te doen tijdens een verblijf in een appartement of vakantiehuis in Quimper? Hier zijn enkele ideeën voor originele uitjes.

De tuin van de Priorij

Een prachtig park van 1700m² dat langs de rivier de Odet ligt. Lopen door de gangpaden van deze afgesloten ruimte met stenen muren is exotisch en educatief. Maak van de gelegenheid gebruik om met familie of vrienden in dit park te wandelen. Er zijn medicinale, decoratieve, tinctorale en aromatische planten. Deze tuin is uniek in Bretagne!

De Saint Quentin-kathedraal

Het duurde 3 eeuwen om de kathedraal van Quimper te bouwen. Dit is een van de mooiste prestaties van de gotische kunst. Bekijk dit opmerkelijk gerenoveerde werk van dichtbij.

Het Museum voor Schone Kunsten

Het ligt in het hart van de stad, is een van de grootste in Frankrijk. De Bretonse geïnspireerde schilderijen zijn een van de hoogtepunten van de collectie. Mis niet de schilderijen van de beroemde schilder Gauguin is een van de rijkdommen van het museum.

Het Bretonse departementale museum

Het presenteert een synthese van de archeologie, volkskunst en decoratieve kunst van Finistère. Het vormt dus een introductie tot de ontdekking van de regio. Van de prehistorie tot de oudheid kun je de overblijfselen van de Mddeleeuwen en de Renaissance bewonderen. Perfect bezoek voor geschiedenisliefhebbers.