Vakantiehuis in Salon-de-Provence

Het mooie stadje Salon-de-Provence met zijn 42.000 inwoners ligt in de Provence-Alpes-Cote d'Azur, halverwege tussen de Alpilles en de kust. Jouw vakantiehuis in Salon-de-Provence ligt op een steenworp afstand van de Middellandse Zee. De regio werd in de oudheid bewoond door de Salluvians en Romeinen op de Via Aurelia.

Salon-de-Provence

Populaire vakantiehuizen - Salon-de-Provence

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Salon-de-Provence

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Salon-de-Provence

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Salon-de-Provence

Loading...

Bezienswaardigheden bij het vakantiehuis in Salon-de-Provence

Bezoek het middeleeuwse kasteel Château de l'Empéri, gelegen boven de stad.. Daarnaast wordt een bezoek aan de Quartier de Canourgues aanbevolen. Hier is een kleine markt op vrijdag. Neem een kijkje bij de fontein Fontaine Moussue uit de 16e eeuw, die op het centrale plein van de stad staat. Hij is, zoals de naam al aangeeft, bekend om zijn dikke moslaag, die afkomstig is van de kalkhoudende afzettingen.

Vanaf 1870 werd Salon een industriële stad die op grote schaal olie en zeep produceerde. Tijdens je verblijf in een vakantiewoning in de Provence kun je de zeepfabriek bezoeken. Geniet van rondleidingen aangeboden door het VVV-kantoor vanuit je vakantiehuis in Salon-de-Provence . De dagelijkse "stadstour" (vertrek om 9.30 uur) is gratis en leid je naar buitengewone hoogtepunten van de stad.