Vakantiehuis in Vaucluse

Als pittoreske wijngaarden, schitterende lavendelvelden en festivals toeristen aantrekken naar de Provence voor het lente- en zomerseizoen, denk je misschien niet meteen aan een  prachtige bezoek in het laagseizoen naar Vaucluse in het noordwestelijke deel van de regio. Vaucluse ligt daarmee in het hart van het Provençaalse platteland met een prachtig, zonovergoten landschap dat de impressionistische schilders Paul Cézanne en Marc Chagall hebben verleid.

Ferie i Provence

Populaire vakantiehuizen - Vaucluse

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Vaucluse

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Vaucluse

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Vaucluse

Loading...

Wat te zien in Vaucluse?

Voor velen is de Vaucluse de enige echte Provence. Veel vakantiegangers gaan dan ook op zoek naar de mooiste bezienswaardigheden in het vakantiegebied.

Mont Ventoux

Dit iconische gebergte, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is de beroemdste natuursite van de Haut-Vaucluse. Mont Ventoux betekent "winderige berg" vanwege de harde wind en hevige stormen die hier voorkomen

Romeinse ruïnes in Orange

Orange heeft enkele van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen van Frankrijk , met name het Théâtre Antique (oude Romeinse theater) dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en dateert uit de 1e eeuw na Christus.

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Een van de meest pittoreske abdijen van Frankrijk, de Abbaye de Sénanque (vijf kilometer van het dorp Gordes), wordt omringd door velden met lavendelbloemen

Natuurpark Luberon

Een prachtig stuk landelijk landschap in de Haut-Vaucluse, het Parc Naturel Regional du Lubéron is een door UNESCO beschermd natuurgebied.

Populairse steden in de omgeving

Vaucluse is een buiten de gebaande paden van de Provence , de meest populaire regio van Zuid-Frankrijk. Terwijl veel nabijgelegen steden in de Provence in het hoogseizoen vol zitten met toeristen, is Vaucluse een rustig landschap bezaaid met betoverende middeleeuwse dorpjes die relatief onontdekt zijn.

  • Grignan: Het versterkte middeleeuwse dorp groeide rond zijn kasteel, het Château de Grignan , dat het meest glorieuze renaissancekasteel in Zuidoost-Frankrijk werd.

  • Gordes: Dit doprje staat vermeldt als een van de " Plus Beaux Villages de France " (Mooiste Dorpen van Frankrijk), is een betoverend heuveldorp dat eruitziet als de achtergrond van een ansichtkaart of schilderij.

  • Venasque

  • Isle-sur-la-Sorgue: Het Venetië van de Provence

Op ontdekking met een vakantiehuis in Vaucluse

Op zoek bent naar een vakantiehuis in Vaucluse? Onze vakantiehuizen liggen in verrassende landschappen, in de buurt van e bergen van Montagne du Lubéron en de Mont Verdoux. Met een vakantiehuis in de Provence verken je Vaucluse met gemak. Dit stukje natuurschoon is zeker een aanrader wanneer je op vakantie bent in Frankrijk.