Vakantiehuis in Avignon

De historische stad Avignon staat bekend als de "pave city" en staat sinds 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze geweldige stad ligt aan de oevers van de rivier de Rhône en wordt omgeven door weelderige wijngaarden en weelderige velden en schaduwrijke olijfgaarden. Binnen de stadsmuren vind je een schat aan culturele aanbiedingen en historische bezienswaardigheden. De smalle straatjes en gezellige pleinen die je vakantiehuis in Avignon omringen, nodigen uit voor ontspannende koffiepauzes en bezoeken aan lokale wijnbars. Zodra je het centrum verlaat, bevind je je in een spectaculaire landschap in het bergachtige gebied.

Avignon

Populaire vakantiehuizen - Avignon

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Avignon

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Avignon

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Avignon

Loading...

Bezienswaardigheden in de omgeving

In La Place de l'Horloge heerst het hele jaar door een levendige sfeer wanneer buurtbewoners elkaar ontmoeten op de gezellige terrasjes. De grootste attractie in Avignon is het pauselijke paleis, het Palais des Papes, hoog boven de rivier de Rhône. Je kunt het paleis ervaren in twee delen - het oude paleis, gebouwd door paus Benedictus XII in de periode tussen 1334 en 1342, en het nieuwe paleis, begonnen tijdens Benedict's opvolger, Paus Clemens VI, en in 1348 voltooid. Je ziet hier meteen het verschil in stijl en design. Pal naast het Pauspaleis staat de kathedraal Notre-Dame-des-Doms uit de 12e eeuw.

Een andere belangrijke attractie is de 'Halve brug' of de Pont d'Avignon, zoals deze wordt genoemd. De brug werd vernietigd in 1226 en meerdere keren gerepareerd. Tegenwoordig is het een bezienswaardigheid van Avignon en een geliefde toeristische bestemming. Andere bezienswaardigheden die een bezoek verdienen zijn St. Didier Church en Musée Calvet, waar je de grote kunstcollectie kunt ontdekken, zoals bevat kunst van Manet.

vakantiehuis in Avignon

Vakantiehuis in Avignon huren

Met een vakantiehuis in Avignon ontdek je veel nieuwe dingen over deze stad. Je bezoek aan Avignon in Vaucluse zal je verrassen met een overvloed aan attracties en ervaringen voor het hele gezin. De aangename en zonnige locatie van een vakantiehuis in Avignon is ideaal om te genieten. Je overnacht in burgerlijk karakter in een vakantiehuis in de Provence op een groot en afgesloten terrein en profiteert van een landelijke locatie op slechts enkele minuten van het historische centrum van Avignon. De stenen muren benadrukken de charme die zich verspreidt in de aangenaam ingerichte en ruime kamers. Geniet van de zon op het terras en koel tussendoor af in het zwembad bij je vakantiewoning in Avignon.