search

Vakantiehuis in Marseille

Ontdek het schitterende Marseille, de op één na grootste stad van Frankrijk. De stad Marseille staat bekend als de Poort van de Provence, op deze prachtige plek kun je genieten van een groot aantal buitenactiviteiten, omdat het een uitzonderlijk natuurlijk erfgoed heeft. Verken de stad en haar vele activiteiten, het historische erfgoed en de zon met een vakantiehuis in Marseille. 

Marseille


Wat te doen in Marseille?

Er is genoeg te doen in deze bruisende mediterrane stad. Naast een bezoek aan de oude haven zijn er genoeg bezienswaardigheden die je kunt bezoeken vanaf je vakantiehuis in Marseille.

Le parc national des Calanques

Le parc national des Calanques een van de hoogtepunten. Het is een beschermd natuurgebied tussen het kleine dorpje Cassis en Marseille. Deze prachtige kusstrook maakt jouw bezoek aan de stad extra bijzonder

Basiliek Notre Dame de la Garde

Stap in de trein naar de Basiliek Notre Dame de la Garde, bijgenaamd "de goede moeder", om het uitzicht te overdenken dat de stad Phoca en de omliggende heuvels domineert.

Bezoek het oude centrum van Marseille

Ga terug in de tijd en bezoek het oude Marseille en de typische wijk van de Panier, verliest jezelf in zijn smalle straatjes met kleurrijke gevels en warme sfeer.

Bezoek de oude haven

De haven had eerst een economische functie. Tegenwoordig vind je er veel lokale restaurantjes en is een wandeling de moeite waard.

Le parc national des Calanques

 

Gastronomisch genieten in Marseille

Marseille is de oudste stad van Frankrijk en biedt zijn oude haven vol met restaurants. Je kunt lokale specialiteiten proeven in een restaurant vlakbij je vakantiehuis in Marseille, zoals bouillabaisse of aioli. Begeleid je gerecht met een glas rosé Côtes de Provence of een Pastis voor de meer avontuurlijke.

De Bouillabaisse

Een van de meest erkende maaltijden in de hele stad, maar ook een traditioneel recept in de hele Cost d'Azur. Het is een soep gemaakt met verschillende mediterrane vis die in een braadpan worden gekookt, met aardappelen en tomaat. Sommige van de vissen die worden gebruikt zijn: conger, zeeduivel, mul, enz., Je kunt ook rivierkreeft, mosselen en kreeft toevoegen, wat het gerecht veel meer smaak geeft.

La Bourride

La Marseillaise bourride is een nog oudere schotel in de keuken van de Provence dan de vorige. Het is een heel eenvoudig gerecht bereid met witte vis, zoals wijting, Rayaa, mul, vergezeld met aioli saus dat helpt binden de bouillon.

 

Particulier vakantiehuis in Marseille huren

Met een vakantiehuis in Marseille logeer je in de buurt van de oude binnenstad of de haven. Vanuit hier bezoek je de kustlijn en de eilanden met de boot. Een vakantiewoning in Provence bij Marseille wordt dan al snel de uitvalsbasis voor een korte of lange vakantie. Een vakantiehuisje in Marseille is een gebruikelijke accommodatie voor deze bestemming. Daarbij kun je kiezen uit verschillende types en formaten, waardoor je gemakkelijk met heel het gezin kunt overnachten.

vakantiehuis in Marseille