search

Vakantiehuis aan de Côte d'Azur

De Côte d’Azur, vakantiebestemming bij uitstek, die tussen de Middellandse Zee en de Alpen ligt, staat symbool voor diversiteit. Hier vind je een contrast tussen de middeleeuwse bergdorpen in het achterland en de beroemde badplaatsen zoals Saint Tropez, Nice en Cannes. De Côte d’Azur verwelkomt je met zijn gezinsvriendelijke badplaatsen, kleine vissershavens, wijngaarden en kastelen. Zorg er ook voor dat je een van de vele natuurgebieden bezoekt vanaf je vakantie huis aan de Côte d’Azur. 

Cote d'azur in Frankrijk

 

De opbloei van de Côte d'Azur

Een verblijf in een vakantiehuis aan de Côte d’Azur staat voor glamour, glans en sterren. Al snel ontdekten de rijken deze plekken en legden beslag op steden als Nice, Cannes en St. Tropez. Halverwege de 19e eeuw kwamen de eerste gasten die de koude en trieste winter in Noord-Europa wilden ontvluchten naar de zonnige kust van Frankrijk. Sindsdien zijn de steden gevormd door vele invloeden: er worden exotische planten gekweekt en de pompeuze villa’s (welke je ook zal treffen bij het zoeken naar jouw vakantiehuis aan de Côte d'Azur) zijn niet meer uit het straatbeeld van de Côte d’Azur weg te denken.

In de zomer zijn deze plaatsen vaak overvol en is het een kwestie van veel geduld wanneer men zich met de auto door Cannes of Nice wil begeven. Maar zelfs in het hoogseizoen zijn er plekken te vinden die zich verre houden van het toerisme: van eenzame baaien en verlaten paden tot stille bosgebieden. Hoe dan ook, dit is zeker een schitterende vakantiebestemming voor jouw vakantie in een vakantiehuis in de Provence.

 

Goddelijke natuur aan de Franse kust

De natuur is van een adembenemende schoonheid en uiterst afwisselend. De gespleten rotskust bij Toulon wordt onderbroken door een van de mooiste Franse stranden. Verder naar het oosten, waar het Maures-massief de Middellandse Zee nadert, vind je diverse landtongen, zoals Cap Bénat, en het schiereiland van St. Tropez. Een vakantiehuis aan de Côte d'Azur bied je de mogelijkheid dit allemaal rustig te ontdekken.

Enkele kilometers landinwaarts wacht het kalme leven je op. Met oude dorpen, wijnhellingen, olijfhagen en pijnboombossen, waarvan de geur een heerlijke combinatie vormt met die van lavendel, wilde tijm en rozemarijn.

Rivieren zoals de Estéron, Loup, Roya en Verdon stromen door ravijnen in het binnenland, waar men steeds kleinere dorpjes tegenkomt. Het schilderachtige landschap nodigt uit tot het maken van een wandeling of fietstocht vanuit jouw vakantiehuis aan de Côte d'Azur.

Het kustgebied biedt de meest veelzijdige vrije tijd- en sportactiviteiten. Men kan echter ook simpelweg door de kleine dorpsstraten wandelen en toekijken hoe de plaatselijke bevolking een potje jeu de boules speelt.

 

Vind jouw favoriete vakantiehuis aan de Côte d'Azur

Geniet van de plaatselijke keuken, waar heerlijke olijfolie en knoflook niet weg te denken zijn. Maak kennis met de vele visgerechten onder het genot van een lekker glas droge witte wijn. Jouw vakantiehuis aan de Côte d'Azur bied je hierbij zeker het ideale uitgangspunt.