search

Vakantiehuis in Vaison-la-Romaine

Vaison-la-Romaine is een van die oude steden die erin is geslaagd om hun ongelooflijke erfgoed verder te verbeteren. Huur een vakantiehuis in Vaison-la-Romaine in het hart van de Provence en bezoek het hele jaar door de archeologische vindplaatsen, de kathedraal, het klooster en het museum.  Zorg ervoor dat je de lokale producten, waaronder verschillende soorten fruit, de wijnen van de Côtes-du-Rhône-wijngaarden en de beroemde truffels, probeert. Of neem meteen wat producten mee naar je vakantiewoning in de Provence

Vaison-la-Romaine

 

Dingen om te doen in Vaison-la-Romaine

Deze historische stad is verre van saai, want in de stad zelf of in de omgeving is er genoeg te doen vanuit je vakantiehuis in Vaison-la-Romaine.

Dentelles de Montmirail

De Dentelles de Montmirail bestaat uit 3 gerichte bergkammen: Le Grand Travers, Gigondas en Le Clapis. Aan de voet van de Dentelles vind je de wereldberoemde wijn dorpen van Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise, Sablet en Séguret. Je kunt de Dentelles de Montmirail ontdekken tijdens een wandeling, een fiets- of mountainbiketocht of paardrijden.

Parc Spirou in Monteux

Het waterpark ligt aan een meer en biedt ontspanning voor het hele gezin. Hier vind je bijvoorbeeld gigantische glijbanen, 's werelds grootste golfsimulator, een avonturenrivier voor mensen met beperkte mobiliteit en speeltuinen voor kinderen van alle leeftijden.

De archeologische opgravingen

De Romeinse archeologische vindplaats La Villasse ligt in het midden van de stad. De ontdekking van de overblijfselen van dit oude, rijke district van straten, winkels en een thermisch complex is uniek. 

Dentelles de Montmirail

 

Steden vlakbij je vakantiehuis in Vaison-la-Romaine

De mooiste steden van de Provence zijn minder dan 2 uur van Vaison-la-Romaine. Breng je vakantie Provence in een huisje in Vaison-la-Romaine door en bezoek plaatsen in de omgeving

  • Avignon (Pont d'Avignon, stadsmuren)
  • Carpentras (de berlingots hoofdstad, op straat is altijd wat te doen)
  • Aix-en-Provence (pittoreske kuuroord, stad van kunst, veel moeite waard attracties)
  • Nîmes (parken, fonteinen)
  • Montelimar (Provençaalse steegjes en nougat)
  • Ales en Uzès (in de buurt van het Romeinse aquaduct Pont du Gard)
  • Marseille en Montpellier (aan de Middellandse Zee, populair bij toeristen)

 

Jouw vakantiehuis in Vaison-la-Romaine

Met je eigen vakantiehuis in Vaison-la-Romaine kijk je uit naar een onvergetelijk verblijf in een gebied die de natuur combineert met culturele hoogtepunten.

vakantiehuis in Vaison-la-Romaine