search

Huur een vakantiehuis in Bretagne

Zoals je op weinig andere plekken meer zult ervaren, is de oorspronkelijkheid nog voelbaar in Bretagne. Ofschoon er jaarlijks veel toeristen naar deze westelijke regio trekken, hebben de eeuwenoude culturen hebben hun plek in de oudheid behouden en worden de toeristen hier in opgenomen waardoor het massatoerisme ver te zoeken lijkt. Laat je verrassen door het honderden kilometerslange kustlandschap, ontdek de kerken, bezoek de authentieke middeleeuwse steden, of dompel je samen met de plaatselijke bevolking onder in de Keltische feesten.

Bretagne kenmerkt zich als ‘het land aan zee met de gouden zandstranden’, maar heeft daarnaast in het binnenland een variëteit van weiden, heidevlaktes en bossen. Overal zal je oude bouwwerken aantreffen zoals oude kapellen, burchten, kastelen, en historische stadscentra. En natuurlijk de neolithische monumenten (de megalieten) uit de oude Bretonse cultuur. Met name in de omgeving van Carnac en Erdeven vind je hiervan talloze voorbeelden.

De Franse keuken in jouw vakantiehuis in Bretagne

Voor de liefhebbers van lekker eten biedt deze regio een uitgebreid aanbod aan lekkernijen, voornamelijk afkomstig uit het water: verse vis en zeevruchten, zoals oesters, mosselen, kreeft en langoest, maar daarnaast zijn ook de groenten en het vlees zeer smaakvol. In de keuken van jouw vakantiehuis bereid je de ingekochte plaatselijke ingrediënten tot heerlijke gerechten. Drink daarbij een glas typisch Bretonse cider – geniet ervan, je bent op vakantie!

Wandelen in de winter en zonnen aan zee in de zomer

Bretagne heeft een buitengewoon mild klimaat en onderscheidt zich daarmee van veel andere regio´s. Vaak zijn de winters vorstvrij wat dit gebied samen met de doorgaans warme, aangename zomertemperaturen tot een geliefd reisdoel maakt gedurende het hele jaar. Het strandseizoen loopt van mei tot oktober. In de winter kan het wel flink stormen, en bestaat de kans dat je kennismaakt met de elementaire natuurkrachten die zich dan openbaren. Maar wat is er lekkerder dan jezelf weer opwarmen en drogen bij de haard van jouw vakantiehuis in Frankrijk, na een stormachtige en regenachtige strandwandeling aan de kust in Bretagne.

Door het milde klimaat hebben zich in Bretagne diverse soorten flora en fauna ontwikkeld. Met name de diversiteit onder de bewoners van de zee is indrukwekkend: schol, tonijn rog, tarbot, sardientjes, makreel, goudbrasem, zeetong, zeepaardjes, mosselen, baars, oesters, krab, kreeft, robben langoesters, en slakken. In de meren en rivieren tref je ook de meest uiteenlopende soorten aan. Deze diversiteit van deze uitzonderlijke dieren- en plantenwereld wordt beschermd door diverse natuurparken.

Bretagne: een tweetalig land

Je zal op straat een taal opvangen die je niet direct als Frans zult thuisbrengen: het Bretons. De laatste jaren wordt deze taal opnieuw leven in geblazen en geeft het de mensen in Bretagne een extra verbintenis met hun wortels en herkomst. Het is een apart vak op de scholen, radiozenders en of radioprogramma´s zijn in het Bretons en de bewegwijzering is vaak tweetalig. Ook theater en literatuur in deze taal zijn niet uitzonderlijk. Leer deze verrassende authentieke regio kennen vanuit jouw vakantiehuis in Bretagne. Je zit hier midden in het echte leven en komt zo snel in contact met de plaatselijke bevolking en cultuur.

Vind jouw favoriete vakantiehuis in Bretagne

Bretagne is een bestemming die garant staat voor een fijne vakantie met het hele gezin. Geniet van de mooie zomers en de bourgondische keuken.