search

Vakantiehuis in de Provence

Lieflijke groene heuvels, oude olijfbomen, violette lavendelvelden, cipressen, ceders en pijnbomen, daartussen steeds weer hoogwaardige wijnranken: dat is de Provence. De enorme hoeveelheid kruiden verspreidt een magische geur. En dan het bijzondere licht, dat het gehele landschap met een magische glans bedekt. Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk beleef je gemakkelijk deze pracht en praal. Eeuwenlang was dit een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Frankrijk.  Ervaar deze regio het best met een vakantiehuis in de Provence.

Geniet van Frankrijk met een vakantiehuis in de Provence

 

De veelzijdigheid van de Provence

De Provence zit vol tegenstellingen en is daardoor enorm veelzijdig. De sporen van de geschiedenis zijn overal aanwezig. Historische wegen lopen door oude dorpen, oude gebouwen worden nog altijd met het culturele leven verbonden, kastelen en kathedralen staan als wachttorens in het midden van de schitterende natuur.

Meer dan 2600 jaar geleden kwamen de Grieken hierheen en stichtten de oudste stad van Frankrijk: Marseille. Maar ook de Romeinen, Germanen en Arabieren verbleven hier en lieten een rijk historisch erfgoed na. In oude amfitheaters worden nog altijd theatervoorstellingen, volksfeesten en stierengevechten gehouden, zoals bijvoorbeeld in de steden Arles en Names.

Straat in de Provence

 

3 redenen om een vakantiehuis in de Provence te huren

Voor een vakantie in de Provence dien je de tijd te nemen en zich van tevoren goed te laten informeren over de mooiste plekjes die de regio te bieden heeft. Er valt veel te ontdekken en te zien, dus een goede planning is een must. Maar ongeacht welke plek je uiteindelijk kiest, het vakantiehuis in de Provence biedt immer het ideale uitgangspunt voor je vakantie.

  1. Vakantiehuizen bij lavendelvelden of aan de kust

  2. Bekende steden in Frankrijk in de buurt

  3. Exotische natuur en klimaat

  4. Vakantiehuis met zwembad of een geweldig uitzicht

vakantiehuis in de provence

 

Steden in de Provence dichtbij je vakantiehuis

Wanneer je op vakantie bent in de Provence, zijn er verschillende leuke stadjes die je kunt bezoeken. De regio van de Provence zelf is verdeeld in zes regio's, die allemaal even bijzonder en uniek zijn. Een week vakantie is niet altijd genoeg als je alle facetten van deze regio wilt verkennen. Met een vakantiehuis in de Provence heb je die optie wel.  

Alpes-Maritimes

Het gebied Alpes-Maritimes ligt in de zuidoostelijke hoek van de Provence, waar je bekende steden zoals Nice, Antibes en Cannes kunt bezoeken met een vakantiehuis in de Provence. Deze steden zijn rijk aan Zuid-Franse levensstijl, waar je uren kunt doorbrengen in de zon met een lekker kopje koffie. In dit gebied vind je ook het Nationaal Park Mercantour.

Vaucluse

In de regio Vaucluse, in het noordwesten van de Provence, ligt de beroemde berg Mont Ventoux. Je kunt ook enkele van de mooiste dorpen van Frankrijk in het regionale natuurpark Luberon bezoeken. In het noorden van de Vaucluse ligt de regio Drome-Provence, waar het landschap synoniem is aan geurige lavendelvelden. In dit gebied kun je ook de opwindende stad Avignon bezoeken. Avignon staat vol met indrukwekkende gotische gebouwen en restaurants.

Camargue

Neem ook de tijd om de Camargue vanuit je vakantiewoning in Frankrijk te bezoeken. Dit deel van de Provence staat bekend om zijn kuddes zwarte stieren en witte paarden die in het wild leven. Je vindt ook flamingo's en andere vogelsoorten, zoals reigers, ooievaars en adelaars. Deze zijn zeer karakteristiek voor deze regio.

Alpes de Haute Provence

Alpes de Haute Provence en de Hautes Alpes liggen in het noordoosten van de Provence, waar het dramatische landschap zich over de Alpen verplaatst. De Verdonkløft is een van de natuurlijke bronnen van het gebied die je moet bezoeken.  Andere attracties in de Hautes-Alpes zijn onder andere het bergdorp Briançon. Je kunt ook skiën in dit gebied. De regio Serre Chevalier en rond Briancon in het bijzonder zijn beroemde skigebieden. 

Bouche du Rhone

Bouche du Rhône gebied ligt in de westelijke Provence. Het landschap is hier zeer gevarieerd met beide overstroomde gebieden in de Camargue tot aan de kust ten oosten van Marseille. Het is ook in dit gebied dat u de geboorteplaats van de schilder Van Gogh, Arles, kunt bezoeken. Naast het zien van Van Gogh's geboorteplaats, kunt u ook genieten van de stad enorme arena waar voorheen gladiator wedstrijden en stierengevechten. Belangrijke steden in het gebied is Arles, een Romeinse stad en de thuisbasis van Van Gogh, en Marseille, de tweede grootste stad van Frankrijk en een drukke stad en de haven, en een aantal andere kleinere stadjes, elk met een typisch Provençaalse sfeer, bijvoorbeeld. Aix-en-Provence. Er zijn veel leuke dorpjes die je kunt verkennen, bijvoorbeeld Les Baux de Provence. Dit is de meest bekende, terwijl andere populaire plaatsen zoals Fontvieille, Martigues, Saint Remy de Provence en Salon de Provence ook een bezoek waard zijn.

Bouche-du-rhone in de Provence

 

Exotische natuur en klimaat

Natuurliefhebbers zullen tijdens hun verblijf in een van onze vakantiehuizen in de Provence in de zevende hemel zijn, want het gebied is gevuld met uitgestrekte natuurgebieden, gevarieerde landschappen en natuurlijke attracties. Van de glooiende velden tot de Rhônevallei door de zuidwestelijke Vooralpen en van het bergachtige terrein van het Massif des Maures tot de Alpes Maritimes. 

In grote delen van de Provence is een rijk geschakeerde flora en fauna te vinden. Met name in de Camargue zijn de soorten uiteenlopend: wilde kuddes zwarte stieren en witte paarden, zwermen roze flamingo's en andere vogelsoorten zoals reigers, ooievaars en adelaars bepalen hier het beeld. En overal in de Provence hoort men het kleinste dier van het gebied tjilpen: de zangcicade.

Plantenwereld

De Provençaalse flora is zeer rijk en gevarieerd Ook de plantenwereld neigt op veel plekken naar het exotische: in februari kan men genieten van de bloei van amandelen en de vijgen- en olijfbomen langs de landelijke wegen. Op de velden groeien zonnebloemen en lavendel, er zijn fruitplantages en ontelbare wijnhellingen. Op de smalle berghellingen groeien cactussen, gaspeldorens en bramen.

Lavendelveld in de Provence

 

Bezienswaardigheden in Provence

Degenen die op zoek zijn naar cultuur en de Franse geschiedenis zullen ook niet teleurgesteld zijn. In de Provence vind je monumenten uit de Romeinse, Romaanse en Gotische tijd vlakbij je vakantiehuis in de Provence. Verschillende historische steden en forten, kerken en paleizen hebben zich ook een plaats verworven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden in de Provence

 

Met de fiets door de Provence

Er is geen betere manier voor het ervaren van de unieke natuur in de Provence als op de fiets. Het gebied van de Vercors en de indrukwekkende bossen in de Drôme Provençale zijn echte aanraders. De toeristische regio Drôme Provençale werd met een totale lengte van 3.616 km aan fietsroutes tot 'Bike destination 2017' benoemd. Voor echte avonturiers is de Mont Ventoux, die vaak door deelnemers van de Tour de France wordt bezocht, een absolute must. De natuur is daar waanzinnig mooi en het uitzicht is fascinerend. Of fiets op de splinternieuwe ViaRhôna aan de oever van de Rhône. Deze fietsroute begint bij het Meer van Genève en eindigt aan de prachtige stranden in Zuid-Frankrijk. De Provence is een echte droombestemming voor iedereen, niet alleen voor liefhebbers van fietsen.