search

Vakantiehuis in de Provence

Lieflijke groene heuvels, oude olijfbomen, violette lavendelvelden, cipressen, ceders en pijnbomen, daartussen steeds weer hoogwaardige wijnranken: dat is de Provence. De enorme hoeveelheid kruiden verspreidt een magische geur. En dan het bijzondere licht, dat het gehele landschap met een magische glans bedekt. Vanuit een vakantiehuis in Frankrijk beleef je gemakkelijk deze pracht en praal. Ervaar deze regio het best met een vakantiehuis in de Provence.

Geniet van Frankrijk met een vakantiehuis in de Provence

 

De veelzijdigheid van de Provence

De Provence zit vol tegenstellingen en is daardoor enorm veelzijdig. De sporen van de geschiedenis zijn overal aanwezig. Historische wegen lopen door oude dorpen, oude gebouwen worden nog altijd met het culturele leven verbonden, kastelen en kathedralen staan als wachttorens in het midden van de schitterende natuur.

Meer dan 2600 jaar geleden kwamen de Grieken hierheen en stichtten de oudste stad van Frankrijk: Marseille. Maar ook de Romeinen, Germanen en Arabieren verbleven hier en lieten een rijk historisch erfgoed na. In oude amfitheaters worden nog altijd theatervoorstellingen, volksfeesten en stierengevechten gehouden, zoals bijvoorbeeld in de steden Arles en Names.

In grote delen van de Provence is een rijk geschakeerde flora en fauna te vinden. Met name in de Camargue zijn de soorten uiteenlopend: wilde kuddes zwarte stieren en witte paarden, zwermen roze flamingo's en andere vogelsoorten zoals reigers, ooievaars en adelaars bepalen hier het beeld. En overal in de Provence hoort men het kleinste dier van het gebied tjilpen: de zangcicade.

Geniet van de restaurants en cafe's tijdens je vakantie in de Provence

 

Met de fiets door de Provence

Er is geen betere manier voor het ervaren van de unieke natuur in de Provence als op de fiets.  Het gebied van de Vercors en de indrukwekkende bossen in de Drôme Provençale zijn echte aanraders. De toeristische regio Drôme Provençale werd met een totale lengte van 3.616 km aan fietsroutes tot 'Bike destination 2017' benoemd. Voor echte avonturiers is de Mont Ventoux, die vaak door deelnemers van de Tour de France wordt bezocht, een absolute must. De natuur is daar waanzinnig mooi en het uitzicht is fascinerend. Of fiets op de splinternieuwe ViaRhôna aan de oever van de Rhône. Deze fietsroute begint bij het Meer van Genève en eindigt aan de prachtige stranden in Zuid-Frankrijk. De Provence is een echte droombestemming voor iedereen, niet alleen voor liefhebbers van fietsen.

 

Exotische natuur en klimaat

Een bekende kunstenaar noemde de provincie ooit '˜het imperium van de zon' en terecht. In februari heerst hier al een milde temperatuur en ook in november is de zee nog zo'n 16 tot 18 graden warm. De droge zomerhitte laat de thermometer stijgen tot 26-28 graden. De beste reistijd is mei/ juni of september/ oktober.

Ook de plantenwereld neigt op veel plekken naar het exotische: in februari kan men genieten van de bloei van amandelen en de vijgen- en olijfbomen langs de landelijke wegen. Op de velden groeien zonnebloemen en lavendel, er zijn fruitplantages en ontelbare wijnhellingen. Op de smalle berghellingen groeien cactussen, gaspeldorens en bramen.

 

In de voetsporen van de kunstenaars

De uitnodigende natuur, en bovenal het bijzondere licht, hebben reeds vele kunstenaars naar de regio getrokken: Paul Czanne en Auguste Renoir, Vincent van Gogh en Pablo Picasso, Claude Monet en Paul Gaugin'. allen werkten hier en lieten zich inspireren door de schoonheid van het landschap.

Terwijl de mensen aan de kust bekend staan om hun vrolijkheid en uitgelatenheid, staan de binnenlanders en bergbewoners bekend als terughoudend en stilletjes. Desondanks bezitten ook deze mensen doorgaans een zuidelijk temperament, wat met name op de markten en tijdens volksfeesten naar buiten komt.

 

Jouw vakantiehuis in de Provence

Voor uw vakantie in de Provence dient u de tijd te nemen en zich van tevoren goed te laten informeren over de mooiste plekjes die de regio te bieden heeft. Er valt veel te ontdekken en te zien, dus een goede planning is een must. Maar ongeacht welke plek u uiteindelijk kiest, het vakantiehuis in de Provence biedt immer het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.