Vakantiehuis in Almería

Bij het kiezen van een vakantiehuis in Almeria, heeft u alles wat uw hartje begeert binnen handbereik. De historische stad wacht gewoon om ontdekt te worden. Je zult een prachtige mix van Spaanse en Arabische cultuur ervaren, een prachtig zandstrand en geweldige winkels. Er is ook een prachtige boulevard, veel historische bezienswaardigheden, met een Moors karakter en gezellige straten en pleinen. De oude wijk van Almeria straalt sfeer uit en is hoog boven de stad het oude fort Alcazaba met een prachtig uitzicht op zee. Genoeg redenen om een vakantiehuis in Almeria te huren tijdens je vakantie in Andalusië.

Almería

Populaire vakantiehuizen - Almería

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Almería

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Almería

Loading...

Wat te doen in de omgeving?

De Sorbas-grotten bevinden zich in een beschermd gebied, er zijn meer dan 1000 grotten opgegraven met tal van galerijen vol met stalagmieten en stalactieten. Een ideaal uitje om als gezin te doen.

In Mojácar-Pechina is er de Granja de los Camellos, een ruimte waar je tochten op een kameel kunt maken en dit prachtige dier en de omgeving waarin ze leven te leren kennen.

In het natuurpark van de Sierra de María-Los Vélez ligt de botanische tuin La Umbría de la Virgen. Een ruimte van 42 hectare om met kinderen te wandelen en de flora en de vegetatie van het gebied te ontdekken.

Bezienswaardigheden

Almeria is de hoofdstad van de Costa de Almeria en zeker een bezoek waard. Hier reis je terug in de tijd langs de middeleeuwse muren van Jayran of het Arabische erfgoed in de oude stad. Bovendien bieden de verschillende musea, ruïnes, kastelen en catacomben een verscheidenheid aan mogelijkheden om de geschiedenis van de stad, die teruggaat tot de prehistorie, gedetailleerd te verkennen. Op de boulevard vind je palmbomen voor een bijzonder zuidelijke flair. Een hoogtepunt in de buurt van de stad is een bezoek aan de kristallen grotten in een verlaten zilvermijn. 

Een van de meest bekende monumentale en archeologische vindplaatsen in Spanje zijn de Alcazaba en de Muren van Cerro de San Cristóbal. Absoluut een aanrader als je je vakantie in Almeria doorbrengt.

De Cabo de Gata-vuurtoren is een charmant hoekje dat het hele jaar door talrijke bezoeken ontvangt. Vlak ernaast ligt de mirador de las Sirenas vanwaar je een ongelooflijk uitzicht over de Costa de Almería kunt aanschouwen.

Het kasteel van Vélez Blanco is een historisch monument in renaissancestijl, een zeer vaak bezochte bezienswaardigheid in Almeria, het is zeer goed bewaard gebleven en de toegang is gratis.

De kathedraal van Almería werd gebouwd als een fort, de grote muren maken indruk op bezoekers. De gotische en renaissancearchitectuur is tot in de perfectie bewaard gebleven.

Dagje strand

Het mooie brede zandstrand, Playa el Palmeral, ligt beschut in de Baai van Almeria en is te voet vanuit het centrum te bereiken. Er zijn talloze ijssalons, cafés en restaurants aan de kust. Er is ook een speeltuin voor de jongste van de familie en een volleybalveld. Je kunt parkeren vlakbij het strand. Aansluitend aan Playa el Palmeral ligt ook het strand van Playa las Conchas en Playa del Rio.

Vakantiehuis in Almería huren

Almeria wordt door de "mini Barcelona" genoemd omdat de stad zowel een Rambla (voetgangersgebied), een strandpromenade en een oude wijk met nauwe steegjes en historische monumenten heeft. Als je meer interessante plaatsen wilt ontdekken om met je familie te bezoeken, huur dan een vakantiewoning in Almería.