Vakantiehuis in Zahara

Zahara is zeker een van de mooiste witte dorpjes in Sierra de Grazalema, misschien zelfs van heel Andalusië. Ronda ligt praktisch om de hoek op slecht 45 minuten rijden, en ook Malaga ligt met een autorit van minder dan 2 uur best dichtbij. Al bij aankomst bij je vakantiehuis in Zahara word je verrast met het Zahara-El-Gastor waterreservoir. Rij je een stukje verder, dan heb je een indrukwekkend uitzicht op het kasteel. Het dorpje zelf ligt op een enorme rots die boven de rest van het landschap schittert.

Zahara

Populaire vakantiehuizen - Zahara

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Zahara

Loading...

Wat te doen in Zahara?

Zahara is niet zo heel groot, dus zal je binnen een paar uur de belangrijkste bezienswaardigheden wel hebben gezien. Het centrum van Zahara is UNESCO werelderfgoed. De beroemdste bezienswaardigheid is het Nasrid Kasteel uit de 13de eeuw. Vanaf dit kasteel en de uitkijktoren heb je bovendien een waanzinnig uitzicht. Het is de wandeling naar boven meer dan waard. En als je het een beetje goed timed, zie je vanaf deze plek ook een magische zonsondergang. 

Ook voor strandliefhebbers is er een heus strandje in de buurt: 'La playita'. Het is eigenlijk een klein meertje, maar zorgt in de zomer voor voldoende verkoeling. Naast zwemmen kun je ook kajakken en zeilen in het reservoir.

Het natuurparadijs Garganta Verde biedt talloze wandelmogelijkheden. Wandel door een ravijn langs een gigantische klifwand of stap door een rivier langs kistalhelder water. Het wordt sowieso een wandeling om nooit te vergeten. Er zijn ook genoeg grotten te bezoeken.

Vakantiehuis in Zahara

Waarom een vakantiehuis in Zahara huren?

Een vakantiehuis in Zahara de la Sierra is een ideaal vertrekpunt om te wandelen of fietsen. De vakantiewoningen hebben een mooie en gunstige ligging. In Zahara zijn er een aantal landelijke vakantiehuizen waarbij je een mooi uitzicht hebt op het stuwmeer of de omliggende bergen. Een overnachting in Andalusië in deze omgeving wordt al snel heel bijzonder.