Vakantiehuis in Frigiliana

Frigiliana, ook wel bekend als het witte dorp, is een uniek dorpje in Andalusië. Het dorpje ligt 6 kilometer ten noorden van Nerja en zo'n 50 kilometer bij Málaga vandaan. Frigiliana is gebouwd op een heuvel, waardoor je tijdens je verkenningstocht door het dorp een prachtig uitzicht hebt op de groene omgeving en in de verte ook de zee. Kenmerkend voor Frigiliana zijn de smalle, kronkelende straten en spierwitte huizen. Laat je verrassen door dit bijzondere dorp en ontdek zelf waarom Frigiliana al meerdere keren is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje.

Vakantiehuis huren Frigiliana, Spanje

Populaire vakantiehuizen - Frigiliana

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Frigiliana

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Frigiliana

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Frigiliana

Loading...

Wat maakt Frigiliana zo bijzonder?

Naast de unieke witte huisjes en het mooie uitzicht biedt het dorp ook een aantal bezienswaardigheden, waaronder het archelogisch museum, San Antonio kerk en de Fuente Vieja (oude fontein). Daarnaast vind je er unieke winkeltjes waar je zeker een leuke sourvenir gaat vinden. In het dorp vind je veel dakterrassen met een prachtig uitzicht, waar je kunt genieten van klassieke Spaanse (tapas) gerechten, of een van de lokale specialiteiten kunt proberen. Meer lokale producten ontdekken? Breng dan zeker een bezoek aan de lokale markt in het dorp.

Vakantiehuis in frigiliana

Bezienswaardigheden in Frigiliana

Frigiliana is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich, het historisch centrum vol sfeervolle straatjes is een lust voor het oog. In dit oude centrum vind je de eerdergenoemde Fuente Vieja, de oude fontein, de San Antonio kerk en daarnaast ook de enige suikerfabriek van Europa die nog in gebruik is. De fabriek is gevestigd in oud paleizencomplex. Een bezoek aan het archeologisch museum mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Frigiliana. Dit museum was het eerste archeologische museum in de regio La Axarquía. 

Houd je wel van een actieve vakantie en een wandeling door de natuur? Naast Frigiliana vind je het natuurpark Sierras de Almijara, Tejeda en Alhama. Dit park leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen. Daarnaast vind je achter Frigiliana de heuvel El Fuerte. Voor de actieve vakantiegangers is een beklimming van deze heuvel zeker een aanrader. Na zo'n zeven kilometer klimmen heb je een prachtig uitzicht over de stad, omliggende natuur en het naastgelegen Nerja

Het hele jaar door vinden er evenementen plaats in Frigiliana. In de zomer vinden de meeste voor toeristen interessante evenementen plaats, met als uitschieter het Festival Frigiliana 3 Culturas in augustus. Het festival trekt veel (internationale) bezoekers aan en is zeker het bezoeken waard!

Huur een vakantiehuis in Frigiliana

Frigiliana en de prachtige natuurlijke omgeving zijn niet in een dag te bekijken. Huur daarom een vakantiehuis in Frigiliana en geniet dagenlang van alle bezienswaardigheden, natuur en het prachtige uitzicht. Behoefte aan een dagje strand? Dan rijd je vanaf je vakantiewoning gemakkelijk naar het naastgelegen Nerja. Ben je van plan een rondreis te gaan maken? Bekijk dan het volledige aanbod van vakantiehuizen in Andalusië.