search

Zon én cultuur vanuit een vakantiehuis aan de Costa del Sol

De Costa del Sol ligt in het zuidelijkste deel van Spanje. Letterlijk vertaald betekent dit de ´kust van de zon´. Dit is niet verbazingwekkend, want de zon schijnt hier het hele jaar door. Ook in de winter is het hier zeer aangenaam vertoeven. Maar de zon is niet het enige waar deze regio om bekend staat. U vindt hier eveneens prachtig historische dorpjes, adembenemende steden en mooi uitgestrekte natuurgebieden. De bevolking zorgt ervoor dat u hier zich altijd thuis zult voelen.

Vanwege de mediterrane sfeer, het heerlijke klimaat en de mooie stranden is de Costa del Sol een zeer populaire vakantiebestemming. Mensen reizen vanuit de hele wereld naar een appartement of een vakantiehuis aan de Costa del Sol om hier heerlijk te genieten van de zee, de zon en het strand. De provincies Granada en Malaga vormen de regio. Nerja, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Marbelle zijn de meest bekende badplaatsen aan de Costa del Sol, allen voorzien van lange stranden. Op de vele bruisende pleinen en in de drukke winkelstraten vindt in al deze steden een geweldige sfeer en goede restaurants. NOVASOL heeft een groot aanbod aan vakantiehuizen en appartementen aan de Costa del Sol. Neem een kijkje in ons aanbod en vindt uw ideale vakantiehuis!

Beleef de geschiedenis vanuit uw vakantiehuis aan de Costa del Sol

Strandliefhebbers zullen een heerlijke vakantie beleven als ze een vakantiehuis of appartement aan de Costa del Sol boeken. Maar ook liefhebbers van cultuur en geschiedenis komen hier aan hun trekken. Wissel een stranddag eens af met een bezoek aan één van de vele steden. Eeuwen geleden werd de streek overheerst door de Moren. De Moorse invloeden zijn tegenwoordig nog steeds goed voelbaar. Waan u in het verleden en bezoek het Alhambra in Granada. Ook de basis van het stierenvechten en het flamencodansen ligt in Andalusië. In de zomermaanden worden er veel gezellige lokale feesten en festivals georganiseerd. Boek een vakantiehuis aan de Costa del Sol in de zomermaanden en de kans is groot dat er in een buurt een speciaal feest gaande is welke u kunt bezoeken.

De Costa del Sol voor natuurliefhebbers

Bent u een liefhebber van de natuur breng dan eens een bezoek aan de binnenlanden van de Costa del Sol. Hier vindt u bij de Siërra´s een rijke flora en fauna en kunt u bijzonder vogels spotten. Houdt u van wandelen dat in het binnenland ook zeer geschikt, zoals voor de recreatieve wandelaars als de ervaren klimmers. Wilt u tijdens uw verblijf in een vakantiehuis aan de Costa del Sol er eens op uit, dan is het Westelijke deel van de provincie Malaga ook zeer interessant om te ontdekken. De dorpjes die hier liggen stammen nog uit de Moorse tijd en zijn zeker een bezoek waard. In deze streek bevinden zich ook veel bijzondere grotten. In Nerja liggen de beroemdste grotten. De Costa del Sol biedt voor ieder wat wils. Wacht niet langer en boek nu uw vakantie aan de Costa del Sol via NOVASOL Vakantiehuizen.