search

Écht vakantie in een vakantiehuis in Málaga

Het middelpunt van de Costa del Sol en de twee na grootste stad van Andalusië is Málaga. De stad ligt aan de voet van de Montes de Málaga. In de omgeving groeien vijgen, bananen en sinaasappels. De voormalige woonplaats van de koningen is Alzazaba, welke hoof boven de stad toornt. Als de schitterende aangelegde tuinen in de burcht in het voorjaar in volle bloei staan straalt deze vesting in alle glorie. Een schitterend uitzicht op zee wordt u geboden vanaf de Castillo de Gibralfaro. De kathedraal is een belangrijk bouwwerk van de stad. 250 jaar geleden is de bouw begonnen en deze is tot op heden nog steeds niet helemaal af. De kathedraal wordt door de lokale bewoners ook wel “La Manquita” (de éénarmige) genoemd omdat de toren bij de kerk ontbreekt.

NOVASOL biedt ook vakantiehuizen aan in en in de omgeving van de imponerende stad Málaga. Een vakantie in een vakantiehuis of appartement in Málaga geeft u de mogelijkheid om een zonvakantie te combineren met een cultuurvakantie. Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar Málaga en omgeving om hun vakantie door te brengen in een vakantiehuis of appartement aan de zonovergoten Costa del Sol.

De stad kent een mediterraan en subtropisch klimaat. In de zomers is er een gemiddelde temperatuur van 30 graden en in de winter komt de temperatuur doorgaans niet onder de 7 graden uit. In de afgelopen 100 jaar heeft het in Málaga vrijwel niet gevroren, uitgezonderd de 0,1 graad in 2005. Door de overheersende zeebries Levante zijn de zomers voor Spaanse begrippen niet extreem heet. Behalve op de gemiddeld 15 dagen per jaar dat de Terral (een soort hete föhn wind) over de stad waait, dan kunnen de temperaturen oplopen tot zo´n 40 tot zelfs 50 graden Celsius.

Als u een appartement of vakantiehuis aan de Costa del Sol huurt, is de eenvoudigste manier om naar deze regio te reizen per vliegtuig. Bij Málaga ligt de belangrijkste aanvlieghaven voor de Costa del Sol. Deze aanvlieghaven is tevens de oudste luchthaven ter wereld welke nog steeds op dezelfde plaats ligt. De luchthaven Málaga ligt op circa 8 km van het centrum van Málaga. Bent u van plan om binnen Spanje met de trein te reizen dan is dit goed mogelijk. De treindienst wordt verzorgd door RENFE. Het treinstation in Málaga ligt achter winkelcentrum Eroski en is onlangs nog gerenoveerd. Op het station kunt u kaartjes kopen naar andere grote steden zoals Madrid, Sevilla etc. Tussen Cordoba en Málaga ligt de in 2007 in gebruik genomen hogesnelheidslijn AVE. Deze maakt het mogelijk om binnen een korte tijd van Madrid naar Málaga te reizen.