search

Vakantiehuis in Málaga

Malaga is een populaire regio voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen zomervakantie in Spanje. Jarenlang stroomden duizenden toeristen naar Malaga, dat majestueus aan de Costa del Sol aan de Middellandse Zee ligt. Met ongelooflijke zee en geweldige toegang tot stranden, ongelooflijke cultuur en absoluut zalig weer, is het gemakkelijk te zien waarom vakantiehuizen in Andalusië zo'n favoriet zijn. 

Malaga

 

Ideale strandvakantie: zon, zee & zand

Malaga heeft 14 kilometer strand, waarvan sommige al in de buurt van de stad liggen. Als je meer rust zoek, ga je naar meer afgelegen stranden. Stranden zoals La Malagueta, Pedregalejo of San Andrés zijn populair vanwege de nabijheid van het grootstedelijk gebied en hebben strandbars, kinderspeelplaatsen en vele bars en restaurants in de buurt. Guadalmar is een afgelegen strand met veel charme, kristalhelder water en fijn, schoon zand. Dit is ideaal voor een ontspannende familiedag. Andere stranden zoals El Candado, El Dedo, El Palo, La Araña, La Caleta en La Misericordia zijn slechts enkele van de vele stranden die je kunt bezoeken met je familie. Het Campo de Golf San Julián-strand is het grootste strand van Málaga en heeft veel bomen. 

 

Bezienswaardigheden in Málaga

De voormalige woonplaats van de koningen is Alzazaba, welke hoog boven de stad toornt. Als de schitterende aangelegde tuinen in de burcht in het voorjaar in volle bloei staan straalt deze vesting in alle glorie. Een schitterend uitzicht op zee word je geboden vanaf de Castillo de Gibralfaro. De kathedraal is een belangrijk bouwwerk van de stad. 250 jaar geleden is de bouw begonnen en deze is tot op heden nog steeds niet helemaal af. De kathedraal wordt door de lokale bewoners ook wel “La Manquita” (de éénarmige) genoemd omdat de toren bij de kerk ontbreekt.

kathedraal van Malaga

 

Waarom een vakantiehuis in Málaga?

Málaga is het middelpunt van de Costa del Sol en de twee na grootste stad van Andalusië. Een vakantie in een appartement of vakantiehuis in Málaga geeft je de mogelijkheid om een zonvakantie te combineren met een cultuurvakantie. Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar Málaga en omgeving om hun vakantie door te brengen in een vakantiehuis aan de zonovergoten Costa del Sol.

Vakantiehuis in Málaga

 

Perfecte bestemming in de zomer en winter

De stad kent een mediterraan en subtropisch klimaat. In de zomers is er een gemiddelde temperatuur van 30 graden en in de winter komt de temperatuur doorgaans niet onder de 7 graden uit. In de afgelopen 100 jaar heeft het in Málaga vrijwel niet gevroren, uitgezonderd de 0,1 graad in 2005. Door de overheersende zeebries Levante zijn de zomers voor Spaanse begrippen niet extreem heet. Behalve op de gemiddeld 15 dagen per jaar dat de Terral (een soort hete wind) over de stad waait, dan kunnen de temperaturen oplopen tot zo´n 40 tot zelfs 50 graden Celsius.